Jongeman aangehouden na vernielingen bij buren


Jongeman aangehouden na vernielingen bij buren

Laatste update:
26-05-2015 | 13:41

Sluis - Dinsdagmorgen vroeg is aan de Zuiddijkstraat een jongeman aangehouden voor vernielingen aan rolluiken en ramen bij zijn buren.

Het incident gebeurde rond 02.10 uur. Vanwege de woede op een buurjongen ging een jongeman naar de achterkant van een woning aan de Zuiddijkstraat. Daar stuitte hij op een hek, welke hij vernielde. Daarna moest een rolluik en een ruit het ontgelden. Ondanks de vernielingen kon hij zich geen
toegang tot de woning verschaffen. Daarom besloot hij het aan de voorkant nogmaals te proberen. Wat hij eerst niet in de gaten had, was dat hij zich in de woning vergiste. Hij gooide een ruit van de voordeur kapot.

Aanhouding

Even later arriveerden enkele agenten, die de jongeman aanhielden. Hij verklaarde onmiddellijk de vernielingen te hebben gepleegd. Hij was aan een arm flink gewond. De agenten brachten hem naar de huisartsenpost, waar hij werd behandeld. Daarna werd hij voor verder onderzoek naar het
politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Aangiften

Twee benadeelden deden aangiften van de vernielingen. De jongeman is dinsdagmorgen verhoord. Rond 13.00 uur mocht hij het cellencomplex weer verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.