Nieuwe Maashorst fietsroute: Vers, Verser, wie fietst het Verst? - N..


Geplaatst op dinsdag 26 mei 2015

De Maashorst presenteert een routeboekje met aantrekkelijke fietsroutes langs agrarische bedrijven in De Maashorst die streekproducten verkopen. Het boekje wordt gelanceerd op zaterdag 6 juni, tijdens de Dag van de Stadslandbouw. Vanaf deze dag is het boekje te koop bij de VVV's in de regio
en bij diverse deelnemende agrariers.

Waarom eten van ver halen?

Het eten op ons bord heeft soms de halve wereld rondgereisd. Hetzelfde geldt voor het hier geproduceerde voedsel. We eten boontjes uit Kenia en paprika's uit Israel. Jaarlijks importeren we 23.000 runderen naar Nederland en tegelijkertijd exporteren we 22.500 runderen naar het buitenland.

De Maashorst heeft zoveel te bieden; een prachtig landschap, fijne fietsroutes en een grote varieteit aan verse producten. Waarom je eten van ver halen, terwijl er dichtbij ook zoveel lekkers te halen is?

Eten van de streek, duurzaam en leuk!

Met dit boekje in de hand, kun je bijdragen aan de vermindering van het aantal voedselkilometers en ontdek je al fietsend de lekkerste producten van het land. Dat is goed voor het milieu, de lokale boer en, niet onbelangrijk, gewoon leuk. Veel fietsplezier en eet smakelijk!

Provinciaal Landschap De Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Het unieke natuur- en cultuurlandschap met bossen en heidevelden, stuifduinen, vennen en kronkelbeekjes maakt De Maashorst met recht tot een van Brabants' Landschappen van Allure.