Rotterdammer aangehouden voor dood Schiedammer


Rotterdammer aangehouden voor dood Schiedammer

Laatste update:
26-05-2015 | 15:04

Rotterdam/Rozenburg - Op 26 mei heeft het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de Schiedammer Stuart Markiet, een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. Deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Markiet.

Op 22 april werd uit het water van de Nieuwe Waterweg nabij Rozenburg, het stoffelijk overschot van de 41-jarige Schiedammer Stuart Markiet gehaald. De man werd sinds 6 april vermist. Uit de sectie bleek dat hij vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen.
Uit getuigenverklaringen is naar voren gekomen dat het slachtoffer op Tweede Paasdag, 6 april, rond 15.00 uur zijn woning aan het Land van Ris in Schiedam verliet. Vermoedelijk is hij die dag vertrokken op een opvallende, witte damesfiets. Deze fiets werd later aangetroffen op de Schieweg in
Rotterdam.
Een team van 20 rechercheurs houdt zich met het onderzoek naar de dood van Stuart Markiet bezig. Dit onderzoek leidde naar de 28-jarige verdachte. Hij werd op dinsdag 26 mei in zijn woning in Rotterdam aangehouden. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.