Kent u iemand die een lintje verdient?


Laatste update: 26 mei 2015.

Kent u iemand die zich minimaal vijftien jaren aaneengesloten buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt en nog steeds maakt voor onze maatschappij, bijvoorbeeld als vrijwilliger? Dan mag u deze persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Voorwaarden

Wilt u weten of iemand in uw omgeving voorgedragen kan worden? Kijk op www.lintjes.nl voor de belangrijkste voorwaarden. Op de pagina Koninklijke onderscheiding vindt u vervolgens het aanvraagformulier `Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding'.

Dien het voorstel op tijd in

Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenoemde `Lintjesregen' op vrijdag 26 april 2016 wordt uitgereikt? Dien dan uw voorstel voor 10 juni 2015 bij de burgemeester in. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, stuur het voorstel dan tenminste zes maanden van
tevoren naar de burgemeester. Bent u van plan een aanvraag in te dienen, neemt u dan vooraf contact op met Kabinetszaken via telefoonnummer 14 0418. Zij kan uw aanvraag vast met u doornemen.

Meer informatie

Voor meer informatie over Koninklijke Onderscheidingen en het indienen van een voorstel kijkt u op de pagina Koninklijke onderscheiding of belt u ons via 14 0418.