Resultaten motorfietscontrole maandag 25 mei


Resultaten motorfietscontrole maandag 25 mei

Laatste update:
26-05-2015 | 14:32

Leiderdorp - De politie Nieuwkoop-Kaag en Braassem, team Verkeer en de RDW hebben maandag 25 mei een motorfietscontrole gehouden. Tussen 10.00 en 16.00 uur werden motorrijders uit de omgeving A4 en Provincialeweg N446 naar de controlelocatie aan de Bospolder geleid.

Er werden 64 motorrijders gecontroleerd. 19 motorrijders kregen een WOK-signalering vanwege een open uitlaat. Deze motorfietsen produceerden een dusdanige hoeveelheid geluid waarbij de overschrijding zo hoog was dat besloten werd de motoren opnieuw te laten keuren. Naast de WOK-signaleringen
zijn er nog 24 processen-verbaal geschreven voor onder meer het ontbreken van richtingaanwijzers, rijden over de vluchtstrook, overschrijding van de constructiesnelheid, rijden zonder rijbewijs (bromfiets), te donkere ramen (auto), rijden met een geschorst rijbewijs, kentekenplaat niet op de
juiste plek bevestigd, geen goedkeurde helm, profiel achterband.

Een motorfiets werd uit het verkeer genomen voor verder onderzoek naar de herkomst ervan en een andere bestuurder raakte zijn motor kwijt vanwege een belastingschuld.

Alcoholcontrole

Van alle gecontroleerde bestuurders werd een blaastest afgenomen. Een van de bestuurders bleek onder invloed te zijn van alcohol, namelijk 430 ug/l, de limiet is 220 ug/l.