Kom fietsen op een E-bike en krijg tips van de Fietsersbond


(26-05-2015)

Een onderdeel van de campagne is dat er in de provincie fietstrainingen worden georganiseerd voor ouderen, waarbij zij onder begeleiding van docenten van de Fietsersbond een fietstraining op een parcours kunnen afleggen.



Op 3 en 4 juni tijdens de Oost-Groningse rijwiel driedaagse kunt u tussen 14.00-17.00 uur bij camping Wedderbergen, Molenweg 2 te Wedde zelf een fietstraining op het Fietswijs fietsparcours volgen. Dit kan met uw eigen elektrische fiets, maar ook op een test fiets.

Ongelukken

Oudere fietsers raken relatief vaak betrokken bij een eenzijdig ongeval. Dat is een ongeluk, waarbij maar een persoon betrokken is. Ouderen komen te vallen doordat ze hun evenwicht verliezen of uitglijden. Vaak schatten de fietsers de grootte en het gewicht van de elektrische fiets niet goed
in, waardoor ze uit balans raken. Dit overkomt vooral ouderen omdat ze door hun leeftijd minder goed zien en horen en minder snel reageren. Met de fietstrainingen krijgen ze tips hoe ze goed voorbereid op pad kunnen gaan en hoe ze kunnen inspringen op onverwachte situaties.

Meer informatie

Naast het fietsparcours bestaat de campagne Fietswijs uit een brochure en een website met tips voor veilig fietsen. Deze brochure is te vinden bij fietsenmakers en op plaatsen waar veel ouderen komen.



Meer informatie is te vinden op www.fietswijs.nl of op de Facebookpagina.