Voorbereiding hennepteelt aangepakt


Voorbereiding hennepteelt aangepakt

Laatste update:
26-05-2015 | 15:56

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Raamsdonksveer - Op de 'Landelijke Actiedag Aanpak Growshops' is de politie op dinsdagmorgen 26 mei 2015 een grote growshop binnengevallen. In een loods aan de Snoekweg waren alle materialen aanwezig om een hennepkwekerij op te richten: o.a. lampen, ventilatoren, filters, kweekbakken,
verwarmings- en afzuigapparatuur & groeimiddelen.

In overleg met de Officier van Justitie is de volledige inhoud van de bedrijfsloods in beslaggenomen. Er zijn minimaal drie vrachtwagens nodig om alle goederen af te voeren. Ook een gedeelte van de bedrijfsadministratie werd meegenomen.





Arrestaties

Bij de inval werden een 40-jarige man uit Vlijmen, een 53-jarige man uit Culemborg en een 38-jarige Rotterdammer gearresteerd. De overige personeelsleden werden naar huis gestuurd.

Verruiming Opiumwet

De Opiumwet is met ingang van 1 maart jl. aangepast. De voorbereidende handelingen van illegale hennepteelt zijn voortaan strafbaar. De wetswijziging biedt het openbaar minister en de politie de mogelijkheid strafrechtelijk in te grijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld en
gevaarlijke kwekerijen in werking zijn. Ook kunnen hiermee de zogenaamde `facilitators' (zoals growshops en verhuurders van henneppanden) gemakkelijker strafrechtelijk worden aangepakt.