Presentatie 'Een paradijs in het noorden van Drenthe'


Nieuwsbericht Presentatie 'Een paradijs in het noorden van Drenthe'

Gepubliceerd op: 26 mei 2015

Wist u dat Terheijl een groot deel van zijn landschappelijke uitstraling te danken heeft aan de Cistercienzer monniken van Aduard? Zij stichtten in de vroege middeleeuwen een uithof in Terheijl. Waarom ze dat deden en wat er tegenwoordig nog van zichtbaar is hoort u op 17 juni tijdens een
presentatie verzorgd door prof. Dr. Theo Spek, hoogleraar Landschapsgeschiedenis aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.

"Een paradijs in het noorden van Drenthe" is de landschapsbiografie van Terheijl. Bijzonder voor deze biografie is de interdisciplinaire benadering van de cultuurlandschapsgeschiedenis: historische, geografische, bodemkundige, archeologische, ecologische en naamkundige onderzoeksmethoden
worden met elkaar gecombineerd tot een samenhangend verhaal over het landschap van Terheijl en haar geschiedenis.

Een boek?

De wetenschappelijke versie kunt u op onze website vinden. De werkgroep betrokken bij de totstandkoming van de biografie is echter zo enthousiast over hetgeen nu vanuit de cultuurlandschapsgeschiedenis over Terheijl bekend is dat zij voorstellen het uit te geven in boekvorm.

De teksten zullen dan aangepast worden en er zal meer beeldmateriaal worden toegevoegd. Onze vraag aan u is of u een boek (of meerdere) zou kopen. En hoeveel bent u bereid te betalen?

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier op te sturen naar de gemeente.

Komt u niet op de bijeenkomst, maar heeft u wel belangstelling voor een boek over Terheijl, vul dan het belangstellingsformulier in.