Finalisten Festival het Groene Peloton zijn bekend


26-05-2015

Festival het Groene Peloton zet op 18 juni de spotlights op de meest inspirerende duurzame initiatieven voor een klimaatneutraal Utrecht. Bewonersinitiatieven, jonge ondernemers en bedrijven zijn in de race voor het winnen van de Groene Peloton Trofee, de Green Startup Award en de MVO-prijs.
De genomineerden voor de drie prijzen zijn nu bekend. Tijdens het festival op 18 juni worden de winnaars bekend gemaakt.

Voor de Groene Peloton Trofee zijn de volgende drie eindfinalisten geselecteerd: `Solyluna', `Waterzijdig inregelen' en `Rosariumbuurt gaat voor duurzaam!' De Groene Peloton Trofee is bedoeld voor individuen en bewonerscollectieven in Utrecht die op een originele en innovatieve manier
bijdragen aan een klimaatneutraal Utrecht. Tijdens het festival stemt het publiek in de zaal wie de winnaar wordt van de Groene Peloton Trofee.

Groene startups maken kans op binnenhalen opdracht
Er zijn 8 startups geselecteerd om te pitchen bij Festival het Groene Peloton: BinBang, Stoov BV, Waste Watcher, GreenStar, QwikSense, Solease, PickThisUp en Surfacepower. Bij de Green Startup Award pitchen startups hun vernieuwende product op het gebied van energiebesparing, groene mobiliteit
of duurzame energieopwekking voor een panel van grote gevestigde Utrechtse bedrijven en instellingen. De beste startups krijgen een kans om bij deze bedrijven en instellingen een opdracht binnen te halen.

Koplopers Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Afgelopen weken heeft het Utrechts publiek op de inzendingen voor de MVO-prijs kunnen stemmen. De drie finalisten met de meeste stemmen zijn: Anafora Parkrestaurant, De Fabrique en Multilease.
Een onafhankelijke jury gaat de komende weken bepalen wie van deze finalisten de winnaar is van de MVO-prijs. De MVO-prijs Utrecht 2015 is voor de koploper op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. De winnaar mag zich twee jaar lang de beste Maatschappelijk Verantwoorde
Ondernemer van Utrecht noemen.

Duurzaam Utrecht is in beweging
Utrecht werkt hard aan een klimaatneutrale stad in 2030. Dit kan alleen met inzet van bedrijven en bewoners in de stad. Niet alleen de koplopers, maar juist een steeds breder groen peloton aan bewoners, bedrijven en jonge ondernemers brengt duurzaam Utrecht in beweging. Festival het Groene
Peloton geeft aandacht en biedt een platform aan die groene inzet van bedrijven en bewoners.

Meedoen met Festival het Groene Peloton
Bewoners en bedrijven zijn welkom om op 18 juni aanwezig te zijn. Aanmelden kan via www.groenepeloton.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden over o.a. het programma van het festival in het voormalig postkantoor op de Neude, van 16.30 tot 20.30 uur.