Alles wat je altijd al wilde weten over crowdfunding


26 mei 2015 - Nieuwsartikel

Hoe kreeg Flexipol door crowdfunding EUR 125.000,- voor high-tech kunststoffen? Ondernemer Jack Smit vertelt op 1 juni hoe dat gelukt is.

De provincie Noord-Holland organiseert in De TelefoonCentrale in Alkmaar een regio event over crowdfunding. Naast praktijkverhalen van ondernemers komen ook experts op het gebied van crowdfunding aan het woord.

Het event is gratis toegankelijk voor iedereen die geinteresseerd is in dit onderwerp, zowel ondernemers op zoek naar geld, als (particuliere of zakelijke) investeerders, (financieel) adviseurs en ambtenaren. Centraal staat de praktijk van crowdfunding en op welke manier crowdfunding anders is
dan andere vormen van financiering. Meer informatie en aanmelden kan op de website 2miljoeninvesteerders.nl.

Praktijkverhalen

Behalve Jack Smit van composietenfabrikant Flexipol is ook onderneemster Marlene Stiekema, van de BBB Healthclub in Haarlem, aanwezig. Zij vertelt over haar succesvolle crowdfundingcampagne, waarin ze binnen 8 dagen EUR 125.000,- ophaalde.

Local heroes

De provincie biedt tien Noord-Hollandse ondernemers intensieve coaching en begeleiding bij hun crowdfundingcampagne. Zo willen Rob van Eerden en Jolande Verhulst hun crematiecentrum in Beverwijk met crowdfunding uitbreiden. Jill Groot uit Alkmaar wil met crowdfunding een kledingbibliotheek
starten. Alle tien de ondernemers komen aan het woord op de website 2miljoeninvesteerders.nl.

Experts

Simon Douw, expert op het gebied van crowdfunding, leidt de regio events. Daarnaast zijn ook andere experts op het gebied van (cofinanciering met) crowdfunding aanwezig zoals Collin Crowdfund, Kapitaal Op Maat en Geldvoorelkaar.nl.

Regio event 24 juni in Hoofddorp

Voor degenen die 1 juni verhinderd zijn, maar toch graag meer leren over crowdfunding, is er op 24 juni nog een laatste regio event in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

2 miljoen investeerders

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf barsten van de inspirerende ideeen. Om die ideeen te realiseren is geld nodig. Traditioneel een lening afsluiten bij een bank is de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden. Daardoor ontstaan nieuwe, creatieve financieringsmogelijkheden.
Crowdfunding is de snelst groeiende financierings- en investeringsvorm in Nederland. Vooral voor mkb'ers die op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering. Ze zijn echter vaak onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die crowdfunding hen kan bieden en hoe je dat precies aanpakt. De provincie
heeft daarom in samenwerking met de branchevereniging Nederland Crowdfunding een campagne ontwikkeld, die zich speciaal op mkb'ers richt.
Met twee miljoen potentiele investeerders in Noord-Holland is er voldoende geld. De campagne 2 miljoen investeerders laat zien hoe ondernemers in het mkb hun bedrijf kunnen starten of doorontwikkelen met behulp van crowdfunding.

Succesvolle financieringsvorm

Dat crowdfunding een succesvolle manier kan zijn om (extra) financiering op te halen, is de laatste maanden gebleken. In april 2015 werd in de provincie Noord-Holland bijna EUR 2,5 miljoen opgehaald door bedrijven in het mkb. Dit was verdeeld over 30 projecten, waarvan er 22 zijn afgerond in
april.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel