Ouderenfonds laat nog meer ouderen genieten op het strand

Uitnodiging eerste stranduitje met haring

Bunnik, 12 mei 2015 - Heerlijk uitwaaien op het strand, op je blote voeten door de branding lopen. Voor veel mensen is het zo vanzelfsprekend, maar voor een grote groep ouderen is het vaak al jaren geleden dat zij de geur van de zee hebben geroken. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds ook dit jaar weer een groot aantal stranduitjes voor kwetsbare ouderen. Het eerste "Stranduitje met haring" vindt plaats op dinsdag 26 mei in Kijkduin (Den Haag). Wij nodigen u, mede namens het Nederlands Visbureau, van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

De uitstapjes naar het strand, die het Ouderenfonds sinds 2011 organiseert voor de groep kwetsbare ouderen in ons land, zijn zo'n doorslaand succes dat het aantal uitjes dit jaar weer flink is uitgebreid. Omdat het Ouderenfonds in juni dit jaar de opbrengst van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe ontvangt, kunnen er nog meer uitstapjes naar zee worden geregeld. Maar liefst vierduizend ouderen zullen deze zomer meegaan naar het strand. Dit zijn duizend ouderen meer dan vorige zomer. Met behulp van strandrolstoelen en natuurlijk de onmisbare inzet van vrijwilligers wordt er alles aan gedaan om deze ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

"We zijn heel blij dat we het aantal stranduitjes weer hebben kunnen uitbreiden," vertelt projectleider Willem Schortinghuis. "Het is iedere keer weer fantastisch om te zien hoe deze mensen genieten tijdens zo'n dagje aan zee. Veel ouderen zijn al jaren niet meer op het strand geweest, vaak als gevolg van fysieke beperkingen. Het valt nu eenmaal niet mee om naar het strand te gaan als je in een rolstoel zit en afhankelijk bent van anderen. Als ze dan na al die tijd de zee weer kunnen zien, voelen en ruiken, zorgt dat vaak voor emotionele, maar mooie momenten."

Samenwerking Nederlands Visbureau

Voor dit zomerseizoen is het Ouderenfonds een speciale samenwerking aangegaan met het Nederlands Visbureau. Zo komt de opbrengst van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe ten goede aan het Nationaal Ouderenfonds. Hierdoor kan onder andere het aantal stranduitjes voor kwetsbare ouderen flink worden uitgebreid. Dit jaar gaat het overigens om "stranduitjes met haring".

Persprogramma 26 mei

12.00 uur Ontvangst bij Ons Strandhuys.

12.15 uur Toelichting samenwerking Nationaal Ouderenfonds en Nederlands Visbureau.

12.40 uur Haringmeisje gaat rond met haring. Lunch, waarbij gelegenheid is tot het afnemen van interviews met ouderen, vertegenwoordigers van het Ouderenfonds en de Nederlandse haringsector.

13.30 uur einde persprogramma.

Het eerste "Stranduitje met haring" vindt plaats bij Ons Strandhuys, Zuiderstrand 13, Den Haag (ter hoogte van NH Hotel Atlantic Kijkduin) Navigatie: Deltaplein 400, Den Haag