Start werk fietspad Spijkweg

Publicatiedatum: 20 mei 2015

De provincie vernieuwt het fietspad langs de Spijkweg in Biddinghuizen en maakt er een betonnen fietspad van. De werkzaamheden zijn van dinsdag 26 mei tot 3 juli.

Het gaat nu om het deel vanaf de Beachclub bij Elburg tot de rotonde van de ingang Walibi. Het andere deel van het fietspad, tot de Bremerbergweg, wordt aangepakt in het najaar.

Omrijden fietsers

Fietsers moeten omrijden via de Bremerbergdijk; Spijkpad en Bijselsseweg. Via de diverse wegen en paden, kan Walibi of de Rivieracamping worden bereikt. Dit wordt in de omleiding aangegeven. Het autoverkeer ondervindt, behalve een snelheidsbeperking naar 50 Km/h, geen hinder.

Werk aan Spijkweg

Het werk aan de Spijkweg is uitgesteld tot het najaar van dit jaar. De Spijkweg zou eind maart nieuw asfalt krijgen en het asfalt van het fietspad zou worden vervangen door beton. Het werk is uitgesteld, omdat de provincie aanvullende werkzaamheden moet uitvoeren voordat het werk kan beginnen.

Geen regenwater in waterwingebied

De Spijkweg ligt voor een groot deel in het waterwingebied van de Bremerberg. Een waterwingebied is een gebied waar waterwinning plaatsvindt voor het drinkwater door onttrekking van grondwater op grote diepte. De provincie moet ervoor zorgen dat het regenwater dat van de weg afkomt, niet in het waterwingebied terecht komt. Hiervoor zal de provincie aanvullende maatregelen treffen.