Knooppunt Balloo gereed

Op 18 mei 2015 is met een groot aantal betrokkenen de afronding van de werkzaamheden rondom de herinrichting van het de omgeving van de schaapskooi gevierd. Het `Knooppunt Balloo' is onderdeel van het `Levend bezoekersnetwerk Drentsche Aa'.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om de toeristisch-recreatieve betekenis van het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa goed te laten aansluiten bij de kernkwaliteiten van dit kleinschalige beek- en esdorpenlandschap. Met de realisatie van dit knooppunt is hier weer een waardevolle bijdrage aan geleverd. De project is na intensief overleg tussen alle partijen tot stand gekomen, waarbij ook de herbouw van de schaapskooi en de bedrijfswoning in de planning zijn meegenomen.

Parkeren vanaf de eerste week zomervakantie

Om het informele karakter van een brink te benadrukken, is gekozen voor parkeren op gras. Hiervoor is gebruik gemaakt van een kunststofgaas op 10 cm diepte en speciaal diep wortelend gras. Hierdoor ontstaat een sterke ondergrond. Omdat het gras eerst goed moet aanslaan, kan de parkeerplaats zelf pas in de eerste week van de zomervakantie in gebruik worden genomen. Tot die tijd is er een tijdelijke parkeervoorziening beschikbaar.

Financiering

Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van gemeente Aa en Hunze, Recreatieschap Drenthe, Staatsbosbeheer en provincie Drenthe.

Opening knooppunt Balloo op 18 mei 2015