Rotterdams bedrijf mee met handelsdelegatie koning Willem-Alexander

BAS tekent intentieverklaringen in Canada

Bas Holding, een energiebesparingsmaatschappij uit Rotterdam, gaat mee op handelsmissie met minister Ploumen naar Canada. Het bedrijf heeft inmiddels al intentieverklaringen getekend met Canadese bedrijven en volgende maand zal BAS een Canadese vestiging openen. Koning Willem-Alexander en koningin Maxima brengen een staatsbezoek aan Canada van dinsdag 27 mei tot en met vrijdag 29 mei. In het kielzog van het koninklijk paar leidt minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel een handelsmissie.

Tijdens het staatsbezoek wordt stilgestaan bij de grote bijdrage van Canada aan de bevrijding van Nederland. In 2015 viert Nederland 70 jaar bevrijding. De economische missie biedt het meereizende bedrijfsleven uit de sectoren agro-food, tuinbouw, water, bodem en stadsplanning en duurzaamheid mogelijkheden voor matchmaking en kennisuitwisseling.

"Het is een eer dat wij geselecteerd zijn voor deze handelsmissie", zegt Richard van Ravenstein, ceo van BAS Holding. BAS adviseert bedrijven over energiebesparing en helpt klanten hoe uiteindelijk op Weg naar Nul. BAS werkt momenteel al samen met Ontario Conservation First Initiative. Deze organisatie houdt zich bezig met oplossingen om het energieverbruik te laten dalen.

"De interesse en belangstelling om mee te doen in onze energiebesparingsprojecten zijn groot in Ontario. We hebben al intentieverklaringen getekend met prominente bedrijven", zegt Nishaant Sangaavi, marketingdirecteur van BAS. BAS is in Nederland sinds 2013 actief met Weg naar Nul en heeft sindsdien honderden bedrijven geholpen met energiebesparing.

BAS Holding richt zich de komende tijd ook op huishoudens en kleine bedrijven via een speciale app. "Renovatie van gebouwen bespaart energie, maar het bespaart ook kosten van nieuwbouw. Het mes snijdt aan twee kanten. Daarom is er nu enorm veel belangstelling voor ons Weg naar Nul-programma.

Over BAS: BAS heeft een doel: energiegebruikers onafhankelijk helpen worden van andermans (fossiele) energiebronnen. BAS is opgericht in 2010 en beschikt over een snel groeiende groep klanten: eigenaren van vastgoed. Op dit ogenblik bedient BAS vooral overheden, zorginstellingen en (middel-)grote vastgoedeigenaren. BAS is er niet om alleen maar advies te geven: bij BAS staat actie centraal.