Resultaten Nationale Studenten Enquete 2015 bekend

De resultaten van de Nationale Studenten Eenquete 2015 (NSE) zijn bekendgemaakt door Studiekeuze 123. De Universiteit Leiden scoort volgens haar studenten over de hele linie een dikke voldoende als het gaat om de kwaliteit van haar onderwijs. Wel zijn er ook dit jaar verbeterpunten.

Respons op de NSE gestegen

De enquete is dit jaar ingevuld door 8.304 Leidse studenten, dat is bijna 34% van alle studenten. De studenten beoordelen in de NSE hun studie op verschillende aspecten zoals: de inhoud, de docenten, studiebegeleiding en wetenschappelijke vaardigheden. Zij beoordelen hun studies op een 5-puntsschaal. In Leiden liggen de meeste scores ruim boven de 3 punten, een aantal op ongeveer 4 punten.

Toenemende tevredenheid

Op veel van de onderwerpen in de NSE beoordelen de studenten de Universiteit Leiden dit jaar hoger dan vorig jaar. De studenten zijn bovengemiddeld tevreden over de kwaliteit van hun docenten. Het algemene oordeel van studenten over hun opleiding blijft positief. Op vragen over de studie in het algemeen scoort Leiden een 4 op de 5-puntsschaal. Ook op vragen over de algemene sfeer op de opleiding en of studenten hun opleiding aan derden zouden aanraden geven studenten een 4. Ook zijn ze tevreden over de studieomgeving, die zij met een 4 beoordelen.