Defensie loopt tegen kanker tijdens Roparun

Nieuwsbericht | 26-05-2015 | 16:25

Het is de kracht van de marinier om zijn fysieke kwaliteiten en mentale weerbaarheid in te zetten om anderen te helpen, vindt Tim Duifhuizen. Met zijn Team Korps Mariniers deed hij dit Pinksterweekend mee aan de 3-daagse Roparun.

Het team mariniers finisht op de Coolsingel.

"Ieder van ons heeft in zijn omgeving met kanker te maken gehad. Een strijd die vele malen zwaarder is dan onze strijd in een uitzendingsgebied", vervolgt hij. Samen met duizenden anderen haalden de mariniers met de hardloopestafette geld op voor ruim 150 organisaties die zich inzetten voor kankerpatienten. De routes vanuit Parijs en Hamburg voerden gisteren terug naar de Coolsingel in Rotterdam. Daar wachtte de deelnemers een feestelijk onthaal.

KMA op 3e plek

Net als voorgaande jaren was Defensie goed vertegenwoordigd bij het sportieve evenement, waaraan totaal 315 teams meededen. De supersnelle cadetten van de Koninklijke Militaire Academie bijvoorbeeld. Net als vorig jaar bemachtigden zij de 3e plaats.

Ook de luchtmacht gaf met haar teams Wings for Life en het Defensie Helikopter Commando weer acte de presence. Verder deden landmacht, marechaussee en de Defensie Materieel Organisatie mee aan de Roparun. Uit hun gelederen gingen ook teams over de finish.

Opbrengst

De Roparun startte zaterdag. Een deelnemend team bestaat niet alleen uit lopers, maar ook uit verzorgers, chauffeurs en fietsers. Binnen een ploeg zijn er maximaal 8 lopers, die ieder gemiddeld 65 kilometer afleggen. Vorig jaar was de opbrengst van de Roparun ruim 5,4 miljoen euro. De organisatie maakt het resultaat van dit jaar later bekend.