Nieuwe auto’s met goedkope verzekering vaak minder veilig


UTRECHT, 20150526 -- Steeds meer mensen kijken bij de aankoop van een auto naar een bijbehorende verzekeringspremie. Dit kan per auto namelijk enorm verschillen. Goedkoopsteautoverzekering.net merkte echter op dat een goedkopere premie vaak samenhangt met een minder veilige auto.

Goedkope autoverzekering bij lichtere auto
Autoexpress stelde een lijst op van tien autotypes met relatief lage verzekeringskosten. Dit waren, op alfabetische volgorde, de Dacia Sandero 1.2,  Hyundai i10 1.0, Peugeot Bipper & Partner Petee, Renault Twingo, Seat Mii, Skoda Citigo, Skoda Fabia, Smart ForFour, Vauxhall Corsa en de Volkswagen Up! Dit zijn relatief lichtere auto’s en het voordeel voor de verzekeraar is dan ook dat dit soort auto’s minder schade veroorzaken. Daar komt bij dat het type auto verzekeraars heel veel vertelt over de bestuurder. Zijn bestuurders van een Volkswagen Golf namelijk gemiddeld genomen agressiever op de weg? Dan wordt de premie hoger.

Lichtere auto’s blijken minder crashbestendig
Euroncap test auto’s op hun veiligheid door ze te laten crashen met dummy’s. De meeste van de net genoemde auto’s scoren relatief laag op deze tests. Goedkoopsteautoverzekering.net geeft aan dat de meest degelijke auto’s vaak ook zwaarder zijn. Daar komt bij dat de genoemde auto’s relatief goedkoop zijn. Bij duurdere auto’s wordt er nog meer moeite gedaan voor de veiligheid, wat in de crash tests te zien valt.