Topside Offshore haalt investering op voor internationale expansie


Topside Offshore haalt investering op voor verdere internationale expansie

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20150526 -- Via een management buy-in (MBI) van twee ervaren ondernemers verstevigt Topside Offshore haar leidende positie op het gebied van offshore CCTV camera en kraan-beveiliging oplossingen. Een aanvullende investering van de Haagse investeringsmaatschappij Écart zal worden gebruikt voor verdere internationale expansie, verbreden van de propositie en innovatie binnen de offshore sector.

Offshore projecten worden steeds complexer en veiligheidsvoorschriften steeds strenger. “Dit maakt integrale monitoring en slimme veiligheidssystemen noodzakelijk”, zegt Arie Rolloos van Topside Offshore. Als pionier op het gebied van offshore camera en kraan-beveiliging oplossingen heeft Topside Offshore sinds haar oprichting in 1962 een unieke positie verworven. “Wereldwijd maken klanten gebruik van onze oplossingen“, aldus Rolloos. “Door deze MBI versterken we ons management en investeringsbudget om via innovatie en expansie deze klanten nog beter te kunnen bedienen.”

Ambitie Topside Offshore
Topside Offshore speelt met haar internationale expansie in op de dynamiek van de offshore olie en gas sector. De Golf van Mexico, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië zijn al belangrijke afzetgebieden. “Deze globale markt gaan we lokaal benaderen”, aldus Joost Lasschuit, die per direct toetreedt tot het management. “Wij leveren veiligheid en efficiëntie en gaan dat nu nog dichter bij onze klanten doen.” Het openen van internationale service-kantoren is een belangrijk onderdeel van de ambitie van Topside Offshore. Daarnaast wordt ingezet op innovaties op het gebied van slimme camera’s, communicatie en kraan-beveiliging oplossingen.

Investering Écart
De gezamenlijk ontwikkelde strategie wordt ondersteund door de investering van Écart. Deze Haagse investeringsmaatschappij ondersteunt bedrijven die beschikken over een unieke positie in hun markt, met een sterk management en een lange termijn ambitie. “Voor ons is Topside Offshore een ideale investering”, zegt Rolf Metz, directeur bij Écart. “Dankzij de combinatie van sterk management en stevige ambitie kunnen we onze investering echt effectief laten zijn.”

Topside Offshore
Topside Offshore is een derde generatie familiebedrijf, met een typisch Rotterdamse no-nonsense ondernemersgeest. Als specialist op het gebied van offshore en onshore CCTV camera, kraan-beveiliging en communicatie oplossingen, levert Topside Offshore wereldwijd aan klanten als Noble Drilling, Ensco en Paragon Offshore. Het huidige management, bestaande uit de broers Arie en Hans Rolloos, wordt versterkt met ondernemers Bram Masselink en Joost Lasschuit. De laatste twee hebben tijdens hun studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft onder andere het bedrijf Lyceo opgezet. Dit hebben ze uitgebouwd tot de grootste examentrainer van Nederland. In 2013 is Lyceo verkocht om op zoek te gaan naar een uitdaging in de techniek.

Écart
Écart is als investeringsmaatschappij opgericht in 1993. Zij beschikt over een geplaatst en gestort kapitaal van EUR 28,4 miljoen. Écart is met een investeringshorizon voor onbepaalde tijd, uniek te noemen. Daarnaast is het fonds management -verantwoordelijk voor het aangaan en begeleiden van participaties- oprichter en medeaandeelhouder van Écart. Dit benadrukt extra het commitment van Écart.