Jaarstukken Noordenveld: Ruim EUR1,5 miljoen overschot over 2014


Nieuwsbericht Jaarstukken Noordenveld: Ruim EUR1,5 miljoen overschot over 2014

Gepubliceerd op: 27 mei 2015

Bij het opmaken van de Jaarstukken van de gemeente Noordenveld blijkt een overschot van EUR 1,5 miljoen. Bij het overschot over 2014 is rekening gehouden met toekomstige verplichtingen. Dit bedrag is onder meer veroorzaakt door de meevallende grondverkopen en is er voor diverse regelingen meer
geld van het rijk ontvangen. Ook is voor de overdracht van personeel aan externe instellingen een vergoeding ontvangen. Uiteraard had het college in 2014 ook tegenvallers. Zo is meer uitgegeven aan de bijstandsuitkeringen.

Bestemming van het overschot

Het college doet een aantal voorstellen aan de raad om aan dit geld een bestemming te geven:
- Het college wil een fonds vormen voor het stimuleren van duurzame investeringen in maatschappelijke- en clubgebouwen. Hiervoor wil het college EUR 500.000 van het jaarresultaat reserveren.
- Verder stelt het college voor EUR 395.000 toe te voegen aan een risicoreserve voor de nieuwe taken op het gebied van de zorg, zoals de gemeente die per 1 januari moet uitvoeren.
- Het college stelt voor om de molens van Peize, Roderwolde en Norg over te dragen aan Het Drents Landschap. Hiermee is een bedrag gemoeid van EUR 156.000
- Het restant van EUR 495.000 wil het college toevoegen aan de algemene reserve.