Opening asbestemmingsgedeelte op de begraafplaats


Opening asbestemmingsgedeelte op de begraafplaats

De werkzaamheden op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk zijn afgerond. Het is nu op de begraafplaats mogelijk om as van een overledene te begraven in een urnengraf, te plaatsen in een urnenmuur of urnenzuil of te verstrooien op het uitgebreide strooiveld.

Op donderdag 4 juni wordt het nieuw ingerichte gedeelte op de Algemene Begraafplaats tijdens een officieel moment geopend door wethouder Jan van der Heeden.

Inwoners van Hattem hebben zelf gekozen voor het ontwerp dat gebouwd is. In het voorjaar van 2014 konden inwoners via de website van de gemeente en in het stadhuis stemmen op drie verschillende ontwerpen. Deze drie ontwerpen zijn tot stand gekomen in overleg met de Hattemse uitvaartvereniging
De Laatste Eer. Het gerealiseerde ontwerp kwam met een ruime meerderheid van de stemmen als winnaar uit de bus. Het ontwerp biedt nu drie urnenzuilen met in totaal 12 nissen, een urnenmuur met 48 nissen en 194 urnengraven. Het strooiveld is behouden gebleven en is iets uitgebreid.

Wethouder Jan van der Heeden vindt de nieuwe mogelijkheden een goede toevoeging: "Een van de ontwikkelingen op het gebied van uitvaarten is een toename van het aantal crematies. Daarom willen we inwoners van Hattem ook graag de mogelijkheid bieden om in Hattem een plek te creeren waar ze hun
gecremeerde geliefde kunnen herdenken. Daarnaast ben ik er uiteraard trots op dat dit ontwerp tot stand is gekomen in goed overleg met betrokken partijen en inwoners."

Inwoners van Hattem zijn van harte welkom bij de opening. Deze vindt plaats om 16.00 uur bij het nieuw ingerichte gedeelte.

Informatie over de mogelijkheden op het gebied van begraven is te vinden op www.hattem.nl/begraafplaats.