Kunstgrasveld voor Creil


Het college stelt voor om in Creil een kunstgrasveld aan te leggen. Met dit veld zijn ook de noordelijke dorpen in Noordoostpolder voorzien van een kunstgras voetbalveld. Hierdoor kunnen de voetballers het hele jaar door trainen.

Om de aanleg mogelijk te maken helpt de vereniging bij de aanleg. Ook het onderhoud komt zo veel mogelijk bij de vereniging te liggen. Bovendien draagt SC Creil ook financieel bij. De gemeente stelt als voorwaarde dat ook andere verenigingen gebruik mogen maken van het kunstgras.

Afspraken

Wethouder Wiemer Haagsma: "De aanleg van dit veld geeft de gewenste spreiding van kunstgrasvelden over de polder. Hiermee is het voor alle voetballers in de gemeente mogelijk om het gehele jaar door te sporten. Als gemeente is het goed om te zien dat verenigingen zich inspannen om een grote
eigen bijdrage te leveren. Niet alleen eenmalig, maar ook in het onderhoud van velden en een hogere huurprijs voor het kunstgrasveld."

Kosten

De aanleg van het kunstgrasveld maakt het huidige trainingsveld overbodig. De gemeente gaat dat niet meer onderhouden. Door dat onderhoudsbudget toe te rekenen aan het kunstgrasveld zijn de uiteindelijke extra kosten voor het kunstgrasveld beperkt. Op 29 juni neemt de gemeenteraad een besluit
over het voorstel.