The Luxury Collection Hotels & Resorts viert na een miljoenenrestauratie de officiele opening van Excelsior Hotel Gallia in Milaan

The Luxury Collection Hotels & Resorts viert na een miljoenenrestauratie de officiele opening van Excelsior Hotel Gallia in Milaan

Excelsior Hotel Gallia, een schitterende weerspiegeling van Milaan, biedt geraffineerde stijl, uitzonderlijke gastvrijheid en een authentieke reisbeleving in het hart van de sterk opkomende wijk Porta Nuova

AMSTERDAM - (Business Wire)

The Luxury Collection Hotels & Resorts viert vandaag de officiele opening van het Excelsior Hotel Gallia, a Luxury Collection Hotel in Milaan. Dit historische monument in Milaan, eigendom van Katara Hospitality, heeft onlangs een zorgvuldige restauratie van vele miljoenen euro's ondergaan, waarbij bovendien een nieuwe vleugel is toegevoegd. Hierdoor is het hotel weer teruggebracht in zijn oorspronkelijke glorie. Dit luisterrijke hotel, voorheen bekend onder de naam "Palace Gallia", is diep geworteld in de historie van Milaan, maar kijkt tegelijkertijd uit over de toekomst van de stad vanaf zijn prominente locatie in het hart van de sterk opkomende wijk Porta Nuova.

Dit Smart News-persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20150527005100/nl/

Starwood Hotels & Resorts - Excelsior Hotel Gallia, A Luxury Collection Hotel, Milan - Exterior (Pho ...

Starwood Hotels & Resorts - Excelsior Hotel Gallia, A Luxury Collection Hotel, Milan - Exterior (Photo: Business Wire)

De officiele opening vindt plaats in een sfeer van vrolijke drukte, vlak na de jaarlijkse designbeurs Salone de Mobile en de recente lancering van EXPO Milano 2015. Excelsior Hotel Gallia is het nieuwste juweel dat wordt onthuld door Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. in het kader van een investering van het bedrijf en zijn partners en mede-eigenaren van vele miljoenen euro's om de meest monumentale hotels van Europa weer terug te brengen in hun oorspronkelijke glorie onder het vaandel van The Luxury Collection.

"Dit is een prachtig moment om het Excelsior Hotel Gallia te onthullen onder het vaandel van The Luxury Collection in Milaan," aldus Hoyt Harper, Global Brand Leader van The Luxury Collection Hotels & Resorts. "Deze dynamische stad is een trefpunt van kunst, design, mode en cultuur. We zijn trots op onze samenwerking met plaatselijke architecten en ambachtslieden die dit monumentale hotel opnieuw hebben vormgegeven voor de reizigers in het luxe segment van nu en voor de plaatselijke gemeenschap."

"Excelsior Hotel Gallia is een schitterend gebouw dat een zorgvuldige renovatie en strategische uitbreiding heeft ondergaan waarbij hedendaags design is geintegreerd in de architectuur van het hotel uit de belle epoque. Hierdoor blijft de waarde van het hotel als een van de historische monumenten in Milaan behouden," aldus Sheikh Nawaf Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani, Chairman van Katara Hospitality. "Dit Luxury Collection hotel is een van de voornaamste buitenlandse investeringen van Katara Hospitality en we zijn trots op wat we hebben bereikt samen met onze partners, zoals Starwood. Excelsior Hotel Gallia is een ware weerspiegeling van onze visie om het erfgoed van dergelijke monumentale gebouwen over de hele wereld te bewaren," vervolgt Hamad Abdulla Al-Mulla, CEO en lid van het dagelijks bestuur van Katara Hospitality.

"We zijn blij om onze samenwerking met Katara Hospitality te versterken met dit uitzonderlijke hotel, zodat we The Luxury Collection verder kunnen laten groeien in Italie, waar de keten zijn oorsprong heeft," aldus Michael Wale, President van Starwood Hotels & Resorts voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Het is altijd een van de meest prestigieuze hotels in Milaan geweest, al vanaf de opening in 1932. Nu weerspiegelt het nieuwe Excelsior Hotel Gallia weer de rijke historie, geraffineerde stijl en bruisende energie van de stad."

Een schitterende weerspiegeling van Milaan

Tijdens dit uitgebreide architectuur- en interieurontwerp-project, onder leiding van de bekroonde, in Milaan gebaseerde Studio Marco Piva, is hedendaagse esthetiek geintegreerd in de originele architectuur van het hotel uit de belle epoque. De vermaarde ontwerpstudio trad daarnaast op als beheerder van de unieke collectie van meer dan 500 kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en foto's, speciaal voor Excelsior Hotel Gallia. Het interieur bevat duidelijke verwijzingen naar het stijlvolle Milanese leven en de tijdloze elegantie van de art deco, tot leven gebracht door zorgvuldig geselecteerde inrichtingselementen, exclusief vervaardigd door Italiaanse ontwerpers en ambachtslieden.

De ruimtes in het hotel worden gedomineerd door licht in een spel van natuurlijk en kunstlicht, waardoor het prachtige historische gebouw en de immense glazen fac,ade van de nieuwe vleugel tot leven worden gebracht. Op het moment dat gasten het hotel binnenkomen, worden ze verwelkomd door de adembenemende aanblik van de speciaal voor het hotel gemaakte 30 meter hoge kroonluchter van Murano-glas van De Majo, een waterval van 180 lichtcilinders die het monumentale trappenhuis van het acht verdiepingen tellende gebouw verlichten. De indrukwekkende historische lobby vormt een eerbetoon aan de beroemde Milanese architectuur uit de jaren 1930, zoals het Teatro alla Scala, de Galleria Vittorio Emanuele en de Villa Necchi Campiglio.

Verder kunnen gasten zich op de begane grond ontspannen in de Gallia Lounge and Bar, waar de leeszaal en de sigarenzaal een warme ambiance bieden, te midden van het met zijdezeefdruk bedrukte glas met patronen die zijn geinspireerd op de art deco. De openbare ruimten zijn door B&B Italia aangekleed met aluminium, glas en marmer. De vloeren in de receptie en de lobby zijn geplaveid met elegant bruin antiek graniet met zilveren accenten.

Excelsior Hotel Gallia bestaat uit twee hoofdgebouwen - het volledig gerestaureerde historische paleis en een moderne nieuwe vleugel met een fac,ade die oogt als een gordijn van staal en glas. Deze opvallende juxtapositie is geinspireerd op het lumineuze verleden van het hotel en de rijzende skyline van Porta Nuova, het stadscentrum van Milaan dat snel aan populariteit wint.

Geraffineerde luxueuze residentie

Na de verbouwing biedt het Excelsior Hotel Gallia 235 luxueuze hotelkamers, aangekleed door Cassina Contract. Hiertoe behoren 53 suites, waarvan de Katara Suite van 1000 vierkante meter, een van de grootste Presidential Suites in Italie, de weelderigste is. De Katara Suite, gelegen op de zevende verdieping, biedt het summum van luxe, met twee terrassen, vier slaapkamers en een prive spa.

De Gallia Suite met twee slaapkamers, is een gedistingeerde residentie met prachtige loggia omringd door historische zuilen en beelden die uitkijkt over het vernieuwde centraal station en het schitterende plein. De andere 51 suites zijn ingedeeld in vijf verschillende thema's: Design Suites, gewijd aan een bekende Milanese designer of architect, te weten Vico Magistretti, Achille Castiglioni, Gio Ponti, Luigi Caccia Dominioni en Franco Albini; Art Suites, die uitkijken over het plein en zijn voorzien van een groot schuifpaneel met foto's van de historische fac,ade van het hotel; Atelier Suites die de ambiance uitstralen van creatieve studio's. De Signature Suites van het hotel zijn geinspireerd op kunstgalerieen met beeldend gebruik van verlichting, kleuren en kunstwerken, en de Executive Suites zijn geinspireerd op de intrigerende en elegante sfeer van Milanese zolderkamers.

Verfijnde epicurische belevingen

Bar-restaurant Terrazza Gallia op de zevende etage, met zijn cocktailbar en dakterras, wordt beheerd in overleg met de familie Cerea, eigenaars van het met drie Michelin-sterren bekroonde restaurant Da Vittorio in Bergamo. Gasten op het grote, overdekte en verwarmde buitenterras kunnen genieten van een adembenemend panorama over de stad, inclusief de nieuwe skyline van het district Porta Nuova, met het monumentale centraal station en de aangrenzende Pirelli-wolkenkrabber van Gio Ponti, en de besneeuwde Alpentoppen in de verte.

Dankzij de adviezen van het met drie Michelin-sterren bekroonde duo Enrico en Roberto Cerea, kunnen de bezoekers van Terrazza Gallia genieten van het beste dat de traditionele keukens van Italie en Lombardije te bieden hebben, met een creatieve en eigentijdse draai, bereid met inheemse ingredienten. Tot de favorieten op het menu behoren enkele uitstekende visspecialiteiten. Het unieke wijnmenu voltooit de onvergetelijke epicurische reis, waar traditie en innovatie zich beide van hun beste kant laten zien. De familie Cerea wendt haar expertise op het gebied van gastronomische pret-`a-porter tevens aan om een onovertroffen beleving te bieden tijdens grote diners en evenementen.

Het Gallia Restaurant op de begane grond is een moderne herinterpretatie van het design van de jaren 1930. Hier wordt het ontbijt geserveerd. Verder biedt het restaurant mogelijkheden voor chique zakenlunches en privediners. Gallia Lounge and Bar biedt een informele ambiance waar gasten kunnen genieten van een espresso, een kopje thee of een informele lunch. Het hotel beschikt tevens over een gedistingeerde wijnkelder; ideaal voor een intieme lunch, aperitief of kookdemonstratie voor kleine bijeenkomsten.

Zwembad op het dak, verwenspa en fitnessfaciliteiten

Gasten kunnen zich laten verwennen in de Shiseido Spa Milano, de eerste Shiseido Spa in Italie. Met een vloeroppervlak van 1000 vierkante meter, verspreid over de zesde en zevende etage, is dit de grootste hotelspa in Milaan. De spa biedt een ontspannen en rustige ambiance met natuurlijk daglicht en een brede verscheidenheid aan schoonheids- en welzijnsbehandelingen. Daarnaast is een zwembad en een fitnesszone aanwezig, met de nieuwste apparatuur van Artis by Technogym.

Een luxueus trefpunt voor alle gelegenheden

In het historische koepelgewelf op de zevende etage bevindt zich een moderne multifunctionele ruimte, voorzien van de nieuwste audiovisuele technologie en inklapbare stoelen, waardoor de indeling van de ruimte eenvoudig kan worden aangepast. Hierdoor is het een unieke ruimte voor festiviteiten en evenementen als priveconcerten, bruiloften en filmvertoningen. De begane grond van de nieuwe vleugel is geheel ingericht voor bijeenkomsten en conferenties. Er zijn 12 vergaderzalen, gelegen langs 1000 en 700 vierkante meter foyerruimte, waaronder een grote balzaal zonder zuilen en met grote ramen die ruimte biedt aan maximaal 400 personen.

Starwood Hotels & Resorts in Italie

Starwood beschikt momenteel over 24 hotels in Italie, die worden geexploiteerd onder vijf van zijn lifestyle merknamen - St. Regis, The Luxury Collection, Sheraton, Westin en Four Points by Sheraton. The Luxury Collection onthulde recentelijk de toevoeging van het Excelsior Hotel Gallia in Milaan aan het illustere portfolio van de keten in Italie, waartoe onder andere het legendarische Gritti Palace en Hotel Danieli in Venetie behoren, alsmede drie bijzondere resorts in Costa Smeralda op Sardinie - Cala di Volpe, Romazzino en Pitrizza.

Het nieuwe architectuur- en ontwerpconcept van het Excelsior Hotel Gallia is al bekroond met een "Tourism for Italy" award in de categorie "New Hospitality Structures", tijdens de Expo Italia Real Estate-beurs in Milaan in 2013 vanwege zijn buitengewone combinatie van historische en eigentijdse elementen. Het hotel biedt gratis snelle draadloze internettoegang aan alle gasten binnen het hele gebouw en aanvullend vervoer per auto, een Maserati. Voor meer informatie over het Excelsior Hotel Gallia kunt u terecht op www.luxurycollection.com/excelsiorgallia.

Over The Luxury Collection Hotels & Resorts

The Luxury Collection(R) is een groep hotels en resorts die een unieke, authentieke beleving bieden waar gasten blijvende, dierbare herinneringen aan overhouden. Voor wie de wereld wil verkennen biedt The Luxury Collection een toegangspoort naar de meest interessante en bekoorlijke bestemmingen. Elk hotel en resort belichaamt een unieke en dierbare expressie van zijn locatie; een voorportaal dat toegang biedt tot de authentieke charme en schatten van de bestemming. Het magnifieke decor, de spectaculaire ligging, de onberispelijke service en de nieuwste moderne voorzieningen zorgen samen voor een unieke verrijkende ervaring. The Luxury Collection, ontstaan in 1906 als een verzameling van de meest vermaarde en monumentale panden onder het vaandel van CIGA, is thans uitgegroeid tot een sprankelend ensemble van meer dan 90 van de beste hotels en resorts ter wereld, in bruisende steden en spectaculaire bestemmingen in 30 landen verspreid over de hele wereld. The Luxury Collection bestaat uit bekroonde hotels die er voortdurend in slagen de verwachtingen van de gasten te overtreffen door een ongeevenaarde service, stijl en klasse, en die een eerbetoon brengen aan de monumentale geschiedenis en het unieke karakter van elk hotel. Al deze hotels, vele ervan al eeuwen oud, worden internationaal erkend als behorend tot de beste hotels ter wereld. Voor meer informatie kunt u terecht opwww.luxurycollection.com.

Over Katara Hospitality

Katara Hospitality is een internationale eigenaar, ontwikkelaar en exploitant van hotels, gevestigd in Qatar. Met meer dan 40 jaar aan ervaring hanteert Katara Hospitality een actief strategisch uitbreidingsbeleid door te investeren in hotels in Qatar die hun gelijke niet kennen, en tegelijkertijd zijn collectie van monumentale panden in belangrijke internationale markten uit te breiden. Katara Hospitality heeft zijn doelstelling om voor het einde van 2016 30 hotels te bezitten of te beheren reeds twee jaar voor de geplande einddatum bereikt, en richt zich nu op het toevoegen van nog eens 30 hotels voor het einde van 2026. Als de voornaamste organisatie op het gebied van horeca in het land, ondersteunt Katara Hospitality de economische langetermijnvisie van Qatar. Katara Hospitality is momenteel eigenaar van vastgoed verspreid over drie continenten, in Qatar, Egypte, Marokko, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italie, Spanje, Zwitserland, Nederland, Singapore en Thailand. Katara Hospitality werkt samen met enkele van de meest vooraanstaande bedrijven op het gebied van hotelmanagement en exploiteert hotels, al dan niet eigendom van het bedrijf, door middel van een zelfstandig opererende divisie: de Murwab Hotel Group. Katara Hospitality heeft wereldwijde erkenning verkregen voor de bijdragen die het bedrijf heeft geleverd aan het horecalandschap in Qatar en daarbuiten. Het bedrijf werd tijdens de World Travel Awards twee jaar in successie uitgeroepen tot World's Leading Hospitality Company alsmede Middle East's Leading Hospitality Development Company. Op regionale schaal werd Katara Hospitality uitgeroepen tot Hospitality Company of the Year tijdens de vijfde Arabian Business Qatar Awards en tot `2014 Hospitality Achiever' tijdens de eerste Qatar Enterprise Agility Awards. Voor meer informatie kunt u terecht op www.katarahospitality.com.

Over Studio Marco Piva

Prikkelend, vloeiend, functioneel. Dat is de taal die de architectuur, producten en interieurontwerpen van MARCO PIVA onderscheidt. Inspanningen op het gebied van materiaalonderzoek en technologie, de waarde van differentiatie en innovatie in ontwerp vormen de basis van Studio Marco Piva. Het werk van de studio loopt van grote projecten tot bouwkundig interieurontwerp en industrieel ontwerp. Marco Piva, reiziger en ontwerper, innovator met een rationele benadering, bestudeert en creeert ontwerpen die worden gekenmerkt door stilistische vrijheid en stijlvolle elegantie. Voor meer informatie kunt u terecht opwww.studiomarcopiva.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20150527005100/nl/

Starwood Hotels & Resorts Worldwide

voor de pers:

Julien Guitard, +32 2 204 5160

Associate Director Communications

Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten

Julien.Guitard@starwoodhotels.com

of

Angelina Hue, +32 2 204 5518

Manager Brand Communications & Events

Europe, Africa & Middle East

angelina.hue@starwoodhotels.com

www.starwoodmediacentre.com

Zie het origineel.