NL-Alert controlebericht 1 juni


Promotie-uiting van NL-alert

De overheid zendt op maandag 1 juni 2015 een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van het controlebericht kun je nagaan of je telefoon juist is ingesteld om een NL-Alert bericht te ontvangen.

In het bericht wordt duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en je niets hoeft te doen.

Wat is NL-Alert?

NL-Alert is het alarmmiddel voor op je mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In dit bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Stel je mobiel in

Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geinformeerd. Ga naar www.nl-alert.nl en stel je mobiel in.

Hoe werkt NL-Alert?

De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert ook als het netwerk overbelast is.

Gratis en anoniem

NL-Alert is gratis en anoniem. De berichten worden uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend.

Controleberichten in 2015

In 2015 wordt twee keer een NL-Alert controlebericht verstuurd, namelijk op maandag 1 juni en op maandag 7 december 2015.

Niet via 4G netwerk

Op dit moment kun je NL-Alert nog niet ontvangen als je verbonden bent met het 4G netwerk. In de loop van 2015 is NL-Alert ook op 4G beschikbaar.