Voorbereiding hennepteelt aangepakt


Voorbereiding hennepteelt aangepakt

Laatste update:
28-05-2015 | 15:30

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Raamsdonksveer - De politie heeft vanmiddag in een loods aan de Zalmweg een grote partij hennepkwekerij gerelateerde materialen aangetroffen. Het gaat onder meer om ventilatoren, koolstoffilters en groeimiddelen. De loods kwam in beeld door de inval afgelopen dinsdag in een loods aan de
Snoekweg waar ook veel materialen lagen waarmee een hennepplantage kan worden ingericht. Er zijn vandaag geen aanhoudingen verricht.

In overleg met de Officier van Justitie is de volledige inhoud van de bedrijfsloods in beslaggenomen. Er zijn minimaal twee vrachtwagens nodig om alle goederen af te voeren. De drie verdachten die dinsdag werden gearresteerd zijn woensdagmiddag weer in vrijheid gesteld.



Verruiming Opiumwet

De Opiumwet is met ingang van 1 maart jl. aangepast. De voorbereidende handelingen van illegale hennepteelt zijn voortaan strafbaar. De wetswijziging biedt het openbaar ministerie en de politie de mogelijkheid strafrechtelijk in te grijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld en
gevaarlijke kwekerijen in werking zijn. Ook kunnen hiermee de zogenaamde `facilitators' (zoals growshops en verhuurders van henneppanden) gemakkelijker strafrechtelijk worden aangepakt.