VVD PRAAT MET MARK RUTTE OVER DRENTSE WERKGELEGENHEID

op 28 mei 2015

De Top van de Drentse VVD heeft bij Premier Mark Rutte de Drentse werkgelegenheid - of het ontbreken daarvan - indringend onder de aandacht gebracht. Daarbij werd het dreigende banenverlies bij de Belastingdienst Emmen als aanleiding genomen. Dat gebeurde tijdens een werkbezoek van de Premier, samen met Minister Lodewijk Asscher, aan Noord-Drenthe.

Het lukte Gedeputeerde Henk Brink, Fractievoorzitter Willemien Meeuwissen en KC-voorzitter Anneli Bouckaert om tijd en ruimte te krijgen tijdens het bomvolle programma. Waarbij een bezoek werd gebracht aan het TT-Instituut en werkervaringsprojecten bij Burgerhout en Sluyter Logistics. Het werkbezoek stond in het teken van ontwikkeling van de arbeidsmarkt in het Noorden.

Fractievoorzitter Wilemien Meeuwissen: 'De VVD Drenthe wil - net als het Kabinet - toe naar een kleinere maar efficientere overheid. Maar bij de uitwerking van de plannen moet wel rekening worden gehouden met de lokale werkgelegenheidssituatie. En die is in Drenthe zeer broos. De Drentse VVD vindt het behouden en uitbreiden van werkgelegenheid van het allergrootste belang. Dat is ook topprioriteit geworden van het nieuwe College.'

Zowel de VVD-fractie als VVD-gedeputeerde Henk Brink en de Kamercentrale maken dankbaar gebruik van de korte lijntjes binnen de VVD om dit standpunt in Den Haag op het netvlies te krijgen. Daarbij worden ze ook flink geholpen door Erik Ziengs, de Liberale Drent in het Parlement. Dat helpt. In ieder geval zegde Mark Rutte toe de regionale arbeidsmarktsituatie bij de afwegingen te betrekken.