Meer inbraken op zonnige dagen


UTRECHT, 20150529 -- Met de zomer voor de deur breekt een periode van meer inbraken aan. Dit blijkt uit het onderzoek van Glas.nl. Ramen staan vaker open en huizen zijn verlaten tijdens vakanties. Voor inbrekers is dit een ideale periode om in te breken en de cijfers liegen dan ook niet.

Raam dient als ingang
Bij inbraakpreventie denken de meeste mensen vooral aan beter hang- en sluitwerk, blijkt uit onderzoek onder het klantenbestand van Glas.nl. In totaal werkten 235 Nederlanders mee aan het onderzoek. Eén op de vier gaf aan op zonnige dagen wel eens een raam of deur open te laten staan wanneer ze het huis verlaten. “Iedereen die vrij is gaat naar het park, het bos, het terras of het strand. Inbrekers weten dit en slaan hun slag,” geeft een woordvoerder van Glas.nl aan. Bijna 85 procent van de ondervraagden geeft aan regelmatig een deur enkel achter zich dicht te trekken. Hoewel deze niet direct te openen is, kost het inbrekers dan nauwelijks moeite om binnen te geraken.

Profiteren van onoplettendheid
Het is al langer bekend dat maar liefst 80 procent van de inbrekers een gelegenheidsdief
Maar liefst 80 procent van de inbrekers blijkt een gelegenheidsdief. Dit soort inbrekers heeft een neus voor onoplettendheden van bewoners en profiteert hier graag van. Niet alleen ramen op de begane grond zijn een makkelijke prooi voor deze gelegenheidsdieven. Ook de eerste etage is immers zo bereikt via een kliko of regenpijp.