Jaarrekening 2014: positief resultaat


Het college van B & W van Roosendaal heeft de jaarstukken 2014 voorgelegd aan de gemeenteraad. In de jaarstukken legt het college verantwoording af over de uitvoering van de Programmabegroting 2014. De jaarrekening laat een positief resultaat zien en sluit met een resultaat van EUR
1.500.000,- euro positief. Voorstel is om dit resultaat ten gunste te brengen van de algemene reserve.

De behandeling en vaststelling van de jaarstukken in de Raad staat gepland voor woensdag 8 juli aanstaande. De jaarstukken bestaan uit het jaarverslag en de jaarrekening. De beleidsmatige verantwoording vindt plaats in het jaarverslag en de financiele verantwoording in de jaarrekening.

Markante punten uit de jaarrekening:

Investering economisch actieplan (EAP)

In het najaar 2015 wordt het EAP aangeboden aan de gemeenteraad. In dit plan komt sterk de focus te liggen op het creeren van werkgelegenheid via de actielijnen Logistiek, Care Campus Roosendaal, Arbeidsmarktoffensief en een stimuleringsagenda. De komende jaren zijn hiervoor middelen nodig.
Voorgesteld wordt om voor het EAP eenmalig een bedrag van EUR 1.228.000 te reserveren.

Overschot budget hulpverlening en zelfredzaamheid burgers i.h.k.v. Wet Basisnet Spoor

Op het gebied van veiligheid Goederenvervoer hebben de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Roosendaal samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Veiligheidregio een plan uitgewerkt als gevolg van de Wet Basisnet Spoor. Dit om de hulpverlening en de zelfredzaamheid langs het
spoor in de drie gemeenten te verbeteren. Hiervoor hebben de gemeenten EUR 5.000.000 ontvangen om een plan en maatregelenpakket te realiseren.

In 2014 is er EUR 241.000 uitgegeven. Voorgesteld wordt om het resterende bedrag van EUR 4.759.000 te storten in de bestemmingsreserve decentralisatie-uitkeringen gemeentefonds.