Helft brievenbussen verdwijnt


vrijdag, 29 mei 2015

Helft brievenbussen verdwijnt Het aannemen van de nieuwe Postwet door de Nederlandse Eerste Kamer deze week betekent dat PostNL het aantal brievenbussen in Nederland mag halveren van 19.000 naar 8.700 en het aantal postkantoren terug brengen van 2.500 naar 1.000.

Deze stappen moeten resulteren in EUR20 mln tot EUR30 mln aan kostenbesparingen voor PostNL. Goed nieuws en positief volgens velen. Maar wat betekent het bijvoorbeeld voor ouderen?

De Unie KBO heeft al jarenlang deze ontwikkelingen zeer kritisch gevolgd en is in gesprek gegaan met PostNL om de gevolgen ervan te bespreken. Dat heeft ertoe geleid dat PostNL in de plannen zoveel mogelijk rekening heeft gehouden met de belangen van een belangrijk deel van haar klanten,
namelijk ouderen.

Hoewel ook bij ouderen (post)diensten verschuiven naar de digitale wereld zoals internet, maken zij nog steeds veelvuldig gebruik van postdiensten. `In een kast vol met glaswerk, worden alleen de voorste glazen gebruikt. De overige glazen blijven meestal ongebruikt. Doe je deze glazen weg en
laat je de voorste glazen kapot vallen, dan ontstaat er een probleem'.

PostNL heeft in haar plannen geluisterd naar de Unie KBO. PostNL zal brievenbussen op centrale plaatsen laten staan of plaatsen waar al veel aanloop door ouderen is, zoals de ingang van een woonwijk, bij zorginstellingen of een winkelcentrum.
Ook heeft de Unie KBO PostNL gevraagd klanten goed te informeren waar de meest nabije brievenbus te vinden is. PostNL zal bijvoorbeeld via huis-aan-huisberichten en de lokale media hieraan veel aandacht besteden.

De Unie KBO blijft ook in de nabije toekomst in gesprek met PostNL om er voor te zorgen dat de brievenbus niet komen te sneuvelen.

PostNL schrapt servicepunten en brievenbussen

Bookmark and Share