Mogelijk mixen in Delft oost


Mogelijk mixen in Delft oost /

29 mei 2015 - Het college stelt de raad voor om parkeergebied E tussen de Bieslandsekade, Oostpoortweg en A13 per 1 december 2015 uit te breiden. Er wordt dan mixparkeren ingevoerd.

Parkeerborden plaatsen

Mixparkeren geldt dan In de straten waar momenteel parkeren niet is gereguleerd. Het is een combinatie van betaald parkeren voor bezoekers en vergunningparkeren voor bewoners. Een meerderheid van bewoners in de buurt het Heilige Land heeft hierom verzocht.

Buurtinitiatief

In 2013 heeft een aantal bewoners van het Oostblok de gemeente gevraagd of uitbreiding van parkeergebied E mogelijk was. Dit verzoek werd ondersteund door een handtekeningenlijst van bewoners uit de straten Oostblok, Stille Putten en Waterblok.

Draagvlak

Vervolgens heeft de gemeente in het najaar van 2013 een enquete gehouden in de omliggende straten van het Heilige Land. Tenslotte zijn eind 2014 door bewoners en organisaties uit de buurt nog aanvullend handtekeningen verzameld om voldoende draagvlak in het hele gebied aan te tonen. Het
voorgestelde uitbreidingsgebied past in het beleid om tot parkeervergunninggebieden met een logische begrenzing te komen.

Informatieavond

Eind augustus is er een inloopavond om inwoners en ondernemers binnen het uitbreidingsgebied te informeren. Ook de bewoners direct grenzend aan het voorgestelde uitbreidingsgebied ontvangen een uitnodiging.