College voornemens onderzoek naar brugbediening op afstand af te slu..


College voornemens onderzoek naar brugbediening op afstand af te sluiten

28 mei 2015 - Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen dinsdag een voorlopig besluit genomen om het onderzoek af te sluiten naar het op afstand bedienen van de bruggen in Loenen aan de Vecht, Vreeland en Breukelen. Er bleek onvoldoende draagvlak te zijn voor brugbediening op
afstand. Met de maatregel was een jaarlijkse besparing van 100.000,- euro gemoeid. Samen met de dorpsraden van de drie kernen gaat het college nu op zoek naar alternatieve mogelijkheden om deze besparing alsnog te realiseren. De gemeente start met de kern Vreeland.

De gemeente komt tot dit besluit, nadat er onder meer in de klankbordgroep met inwoners negatief is geadviseerd over het op afstand bedienen van de bruggen. In gemeente Stichtse Vecht worden de bruggen in Maarssen en de bruggen van Rijkswaterstaat op afstand bediend.

Het college wilde samen met deze klankbordgroep de mogelijkheden onderzoeken om ook de bruggen in Loenen aan de Vecht, Vreeland en Breukelen op afstand te bedienen. Efficiency, kostenbesparing en gelijktrekken van beleid binnen Stichtse Vecht vormen hiervoor de redenen.