Sloopwerkzaamheden Betonson (update)


In de zomer van 2014 is de nieuwe eigenaar van het de voormalige betonfabriek Betonson begonnen met het herontwikkelen van het terrein. Het slopen van de bovengrondse gebouwen en de infrastructuur is grotendeels afgerond.
Inmiddels is gestart met het verwijderen van de funderingen. De constructie van de vloeren en funderingen van de verschillende hallen zijn van dien aard dat deze werkzaamheden door de aannemer ondergronds moeten gebeuren. Onder de hallen zijn zogenaamde spanputten aanwezig. Deze kunnen alleen
worden verwijderd door het kapot prikken met een kraan. Het typische slaggeluid van deze kraan kan als hinderlijk worden ervaren, afhankelijk van o.a. de windrichting.

De aannemer werkt vier dagen per week vanaf 6.00 uur tot 20.00 uur, waarbij is afgesproken dat het 'kapot prikken' plaatsvindt tussen 8.00 uur en 19.00 uur. Op vrijdagmiddag worden er vanaf 13.00 uur geen werkzaamheden meer verricht. Het breken van het vrijkomend slooppuin wordt niet op het
terrein gedaan. Het materiaal wordt afgevoerd naar een erkende verwerker. Zo tracht men de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

De huidige werkzaamheden zullen volgens planning tot eind mei van dit jaar duren. Daarna zal o.a. de laatste hal worden gesloopt. Deze laatste fase gaat vermoedelijk nog ca. 16 weken duren. Er staat nog niet vast of dit aansluitend aan de huidige fase uitgevoerd wordt of op een later moment.

Voor vragen over de dagelijkse gang van zaken kunt u contact opnemen met de heer Erik Scherpbier, telefonisch bereikbaar onder nummer 06-12978361 of e.scherpbier@van-nieuwpoort.nl of Robert Eijkemans van de gemeente Son en Breugel via 0499-491491.


* Mei2015CommunicatieSon2.pdfpdf(41,59 KB)

Document download informatie:

* Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader