Millenniumcheque voor Stichting Dufashanye


29-5-2015

Op vrijdag 29 mei heeft wethouder Samir Bashara een millenniumcheque van 500 euro aan de Stichting Dufashanye overhandigd.

Deze Hoornse stichting helpt mensen in Burundi (Centraal-Afrika). De stichting heeft de cheque ontvangen vanwege haar bijdrage aan het behalen van de millenniumdoelen.

Help elkaar

De missie van de Stichting Dufashanye is: hulpbehoevende Burundese mensen een beter toekomstperspectief bieden. Dufashanye betekent `help elkaar'. De stichting zet zich vooral in voor kansarme kinderen en voor jongeren met een verstandelijke beperking in de provincie Bubanza in Burundi. Deze
groep gehandicapten in Burundi is achtergesteld en er zijn voor hen nog weinig voorzieningen. Daarom helpen de vrijwilligers van de stichting deze doelgroep graag met bijvoorbeeld begeleiding en voorlichting.

Werkgelegenheid

Dufashanye heeft met behulp van fondsenwerving een activiteitencentrum voor verstandelijk gehandicapten opgebouwd in Burundi. Ook worden sociaal werkers ingewerkt, om begeleiding te bieden aan clienten en hun families. Bij de bouw van het activiteitencentrum zijn een aannemer en een architect
uit Burundi betrokken. De lokale bevolking heeft geholpen bij de bouw. De beveiliging wordt verzorgd door buurtbewoners. Zo is er ook werkgelegenheid gecreeerd voor de mensen uit Burundi. In 2007 realiseerde Dufashanye al een schoolgebouw in Burundi. 700 leerlingen gaan daar naar school.

Millenniumdoelen

De millenniumdoelen van de Verenigde Naties zijn acht ambitieuze doelen gericht op wereldwijde armoedebestrijding en een duurzamer leefmilieu. De doelen werden weliswaar door regeringsleiders vastgesteld, maar om ze daadwerkelijk te kunnen halen is ieders hulp nodig, met name op lokaal niveau.
De acht millenniumdoelen zijn:

1. Extreme armoede en honger zijn uitgebannen
2. Alle jongens en meisjes gaan naar school
3. Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten
4. Kindersterfte is sterk afgenomen
5. Minder vrouwen sterven door zwangerschap
6. De verspreiding van ziektes als AIDS en malaria is gestopt
7. Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu
8. Er is meer eerlijke handel, schuldverlichting en hulp

Het werk van Dufashanye is met name gericht op de millenniumdoelen 1, 2 en 3.