Getuigen gezocht voor bedreiging hardloopster


Getuigen gezocht voor bedreiging hardloopster

Laatste update:
29-05-2015 | 13:01

Amersfoort - De politie zoekt getuigen van bedreiging van een 17-jarige Amersfoortse op de Schans, een parallelweg van de Maatweg, op woensdag 27 mei.

De jonge vrouw was hier aan het hardlopen en passeerde rond 21.30 uur het ziekenhuis en liep in de richting van de Ringweg. Net voor de afslag richting de jachthaven werd zij aangesproken door een jongeman. Hij bedreigde haar en pakte haar vast. Doordat er fietsers kwamen aanrijden, liep hij
vervolgens snel weg in de richting van de rijbaan van de Maatweg. De hardloopster vervolgde haar weg en deed later melding bij de politie over het incident.

Signalement

Man, rond 18 jaar, 1.70 m lang, gezet postuur, donker uiterlijk, kort kroeshaar en spreekt accentloos Nederlands. Hij droeg een grijs shirt met korte mouwen van het merk Puma. Het beeldmerk stond zwartgedrukt en groot op de voorzijde van het shirt. Hij droeg een zwarte joggingbroek en zwarte
voetbalschoenen met noppen.

De politie doet onderzoek naar de bedreiging en roept getuigen op van het incident of personen die op basis van het signalement de dader herkennen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.