Rijbewijs ingevorderd en brandje geblust


Rijbewijs ingevorderd en brandje geblust

Laatste update:
29-05-2015 | 13:37

Noord-Holland - De onopvallende videosurveillanten hebben donderdagmiddag en -avond het verkeer gecontroleerd op veilig rijgedrag. Tijdens deze surveillancedienst kwam er weer van alles op het pad van de politiemannen.

Een 24-jarige inwoner van Wormer die op de bromfiets reed op het fietspad van de N203, viel direct op door zijn hoge snelheid. Hij bleek na een snelheidsmeting ruim 44 km/uur harder te rijden dan toegestaan en raakte hierdoor zijn rijbewijs kwijt.

Ook op de Ommering in Alkmaar, op de A22, op N242 en op de A9 werden meerdere hardrijders door de videosurveillanten aan de kant gezet, bekeurd en in de gelegenheid gesteld om de videobeelden van hun eigen rijgedrag na te zien in de videosurveillance-auto.

Op de A22 signaleerden de videosurveillanten rookontwikkeling langs de snelweg: hier bleek een fikkie gestookt te zijn, die de videosurveillanten direct hebben geblust.

Op de A200 in Haarlem hebben de videosurveillanten geholpen om bij het verkeersongeval aldaar de doorstroming van het verkeer weer soepel te laten verlopen.



2015130885