Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / Burgemeester Crane..


Burgemeester Marga Vermue heeft besloten een pand en bijhorend perceel aan de Berg 23 in Budel te sluiten na vondst van een hennepkwekerij op 29 mei 2015. Het gaat om een woning met bijgebouwen. Deze moet voor de duur van een maand dicht blijven vanwege overtreding van de Opiumwet.

Tijdelijke sluiting
De woning, de bijgebouwen en het perceel worden gesloten voor een periode van 1 maand. Tot die tijd is het verboden deze, alle andere gebouwen en het perceel te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit deze
locatie. De bewoners van het pand zijn vooraf per brief geinformeerd. Naast de sluiting treedt de gemeente ook handhavend op tegen op het perceel aanwezige illegale bouwwerken en afvalstoffen.

Wet Damocles
De sluiting gebeurt op basis van vastgesteld gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan
contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.