Uitvoering eerste activiteiten coalitieakkoord op koers


Voorleeshulp

29 mei 2015 - Het college ligt op koers met uitvoering van de activiteiten die op de planning voor 2015 staan. Dat blijkt uit de eerste tussentijdse rapportage. Het begrotingsjaar 2015 ziet er goed uit. Na de eerste vier maanden is er een positief resultaat te zien van EUR 1.459.000. Dit wordt
grotendeels veroorzaakt door een meevaller op de inkoop van huishoudelijke ondersteuning en een hogere dividenduitkering door Eneco. Het investeringsplan is geactualiseerd en voor 2015 wordt nu geschat dat er voor EUR 30,6 miljoen geinvesteerd gaat worden.

Investeringen uit het nieuwe coalitieakkoord

De activiteiten uit het nieuwe coalitieakkoord voor 2015 worden ook verwerkt. Daarbij gaat het om een totaalbedrag van EUR 1.402.000, dat onder meer ingezet gaat worden voor het versterken van het jeugdbeleid, het uitvoeren van de duurzaamheidsagenda en de cultuurvisie, een onderzoek naar
mogelijke ontwikkelingen binnen Oud-Voorburg, het aanstellen van een centrummanager en het verbeteren van de gemeentelijke website.

Tussentijdse rapportage

Het doel van de eerste tussentijdse rapportage is om de mee- en tegenvallers zichtbaar te maken. Dan kunnen er als het nodig is maatregelen genomen worden om qua budget binnen de programmabegroting 2015 te blijven.

* Tussentijdse rapportage