Asfalteren kruisingen West-, Midden- en Zuidoostbeemster


Op woensdag 3 en donderdag 4 juni worden 3 kruisingen in Beemster van nieuw asfalt voorzien. Woensdag 3 juni worden de oude lagen weggefreesd en donderdag 4 juni wordt er nieuw asfalt aangebracht.

In Westbeemster wordt bij de kruising Jisperweg-Veeteeltlaan het asfalt bij de nieuwe brug aangebracht waarbij gelijk het hele kruising wordt meegenomen. Gedurende de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer omgeleid.

In Middenbeemster betreft het de kruising Middenweg-Cornelis ten Hoopenlaan. Gedurende de asfaltwerkzaamheden is de doorgaande route afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid terwijl van bestemmingsverkeer wordt verwacht dat zij zelf een andere route kiest.

In Zuidoostbeemster wordt een gedeelte asfalt bij de kruising Purmerenderweg-Volgerweg vernieuwd.Gedurende de werkzaamheden wordt doorgaand verkeer omgeleid.

Busverbindingen

Voor de busverbindingen gelden de volgende maatregelen:

* Buslijn 129 wordt op donderdag 4 juni tijdens het asfalteren van de Middenweg omgeleid via de Hobrederweg en de Rijperweg.
* De buurtbus volgt gedurende de werkzaamheden op de Purmerenderweg en de Jisperweg een alternatieve route.

Planning en overlast

De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden, met name bij het asfalteren. De werkzaamheden worden op werkdagen van 7.00 tot 17.00 uur uitgevoerd en duren per locatie enkele uren. Er zijn verkeersregelaars aanwezig bij de wegafzettingen om het verkeer in goede banen te leiden.

Om de aanvang van de werkzaamheden zo min mogelijk te vertragen en ter voorkoming van eventuele schade wordt verzocht gedurende eerder vermelde periode geen auto's nabij de uit te voeren werkzaamheden te parkeren en eventueel geparkeerde auto's te verwijderen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf Ooms uit Avenhorn. Door de aannemer wordt getracht de overlast voor de omgeving te beperken, geheel voorkomen is echter niet mogelijk. Hiervoor vragen wij uw begrip.