Samenwerking Talant en Leeuwarden-Fryslan 2018




Talant en Leeuwarden-Fryslan 2018 ondertekenden vrijdagmiddag 29 mei de intentieverklaring tot samenwerking. Dit gebeurde door de directeuren Auke Jelle Kingma (Talant) en Oeds Westerhof (Leeuwarden-Fryslan 2018) en alle aanwezigen bij Talants dagbestedingslocatie Passiflora in Drachten.
Slagwerkgroep Syncoop, gevormd door clienten van Talant, verzorgde hierbij met veel enthousiasme een spetterend optreden.

(LowRes)_Intentieverklaring_Talant_en_2018_(19_van_32)[1]
(LowRes)_Intentieverklaring_Talant_en_2018_(18_van_32)[1]
Foto's door Ruben van Vliet Fotografie

Met de ondertekening bevestigden beide organisaties hun gezamenlijke streven om participatie van mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen en hun te betrekken bij de evenementen van Leeuwarden-Fryslan 2018. Via diverse culturele evenementen kunnen mensen elkaar ontmoeten en met
elkaar kennismaken. "Hierdoor ontstaan mooie kansen voor onze clienten", aldus directeur Auke Jelle Kingma van Talant. "Zo zijn vanmiddag al verkennende afspraken met Syncoop gemaakt voor een optreden tijdens CityProms."

(LowRes)_Intentieverklaring_Talant_en_2018_(8_van_32)[1]

CityProms Leeuwarden
Tijdens CityProms krijgt de samenwerking voor het eerst officieel vorm. Dit festival wordt gezien als pilot. Clienten kunnen op verschillende manieren meedoen: als bezoeker, als vrijwilliger en als artiest. CityProms is een meerdaags klassiek muziekfestival dat op 26, 27 en 28 juni a.s.
gehouden wordt op diverse locaties in de binnenstad van Leeuwarden.