Zangproject 2015: City to City

Naar een idee van Femke Ton organiseert de Havo/vwo voor Muziek en Dans jaarlijks een zangproject. City to City is de titel van de editie van 2015.

Tijdens de zangprojecten doen de deelnemende leerlingen ervaring op in het theater. Ze leren samen te werken met *collega*s*, zich te houden aan een strak schema, regieaanwijzingen op te volgen, te presteren onder druk enzovoort. Elke leerling zingt een stuk solo, alle leerlingen samen vormen het koor. De zangers worden instrumentaal begeleid door collega-leerlingen. De zangprojecten maken onderdeel uit van het onderwijsprogramma, maar voor het publiek zijn het mooie muzikale voorstellingen.

City to City gaat over steden. We beginnen klein, in Bussum, en gaan dan via Naarden naar Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Vervolgens komen we aan in Brussel; de poort naar de rest van Europa. In de tweede helft reizen we naar steden buiten Europa, om te eindigen in Belgi*, in Waterloo om precies te zijn.

Voorstellingen, Kruisplein 26, Muziekzaal:

vrijdag 29 mei, 15.00 uur: try-out (besloten)

vrijdag 29 mei, 19.30 uur: premi*re

zaterdag 30 mei, 14.30 uur: voorstelling

zaterdag 30 mei, 19.30 uur: voorstelling

zondag 31 mei, 11.30: voorstelling

Entree: * 7,00

Op initiatief van Stichting Bijzondere Concerten (SBC) Dordrecht, die kwalitatief hoogwaardige muziek toegankelijk wil maken, staat het jaarlijkse zangproject nu voor het eerst ook buiten de muren van de school op de planken. Deze editie zal plaatsvinden op zaterdag 6 juni (aanvang 14.30 uur), in de Bibelotzaal van het Energiehuis. Kaarten (vanaf * 7,50 p.p.) zijn verkrijgbaar via de Facebook-pagina van Stichting Bijzondere Concerten en de website van SBC.