Uitreiking SustainaBul op grootste duurzaamheidsevent in het Hoger Onderwijs

PERSBERICHT

Uitreiking SustainaBul op grootste duurzaamheidsevent in het Hoger Onderwijs

UTRECHT- Op vrijdag 29 mei reikt studentennetwerk Morgen voor de vierde keer de SustainaBul uit, de prijs voor de duurzaamste universiteit of hogeschool. Dit jaar wordt de SustainaBul uitgebreid met extra prijzen, waaronder het Meest Iconische Project. Dit alles vindt plaats op de eerste Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs, op Hogeschool Leiden.

Voor het eerst is er een verkiezing voor het Meest Iconische Project: de prijs voor het meest inspirerende duurzaamheidsinitiatief uit het Nederlandse Hoger Onderwijs. Een deskundige jury, met onder meer prinses Irene, Henk Hagoort (bestuursvoorzitter Nederlandse Publieke Omroep), en Ties Mouwen (jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling), roept tijdens de SustainaBul Experience de winnende universiteit of hogeschool uit. Aan het eind van de dag reikt presentator Harm Edens de SustainaBul uit.

De Experience wordt gecombineerd met het Symposium Groene ICT & Duurzaamheid van SURF, RVO en partners, op de eerste Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Hiermee willen de organisatoren talloze initiatieven m.b.t. duurzaamheid in de HO-sector een podium te geven. “Er zijn ontzettend veel duurzaamheidsinitiatieven in de Nederlandse HO-sector, maar het is erg gefractioneerd. Het is zonde als wij ze niet laten zien,” aldus Mart Lubben (voorzitter van Morgen). De deelnemende onderwijsinstellingen willen voorop lopen met een actieve bijdrage aan duurzaamheid. SURF ondersteunt hen daarbij met duurzame ICT-innovaties.

Morgen en SURF organiseren in samenwerking met hun partners en Hogeschool Leiden beide een dagprogramma met enkele gezamenlijke onderdelen. Er is een markt voor duurzaamheidsinitiatieven, er zijn talloze workshops en Jan-Peter Balkenende spreekt over het belang van duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Het evenement richt zich op zowel studenten als professionals en biedt voldoende ruimte om te netwerken.

De dag wordt mede mogelijk gemaakt door alle deelnemende instellingen, gastheer Hogeschool Leiden, DuurzaamDoor, SURF, Green IT, SIG, RVO en Studenten voor Morgen. Kijk voor het programma en meer informatie op www.sustainabul.nl. Aanmelden kan op www.surfsara.nl/form/sgi-2015-werken-aan-groene-groei-29-05-2015.

Dag: vrijdag 29 mei 2015

Tijd: 9:30-17:00

Locatie: Hogeschool Leiden

NOOT AAN DE REDACTIE (