Design Weekend Made in the Hague

PERSBERICHT, Den Haag 26 mei 2015

Vanaf mei tot eind 2015 staat Den Haag in het teken van Made in The Hague. Deze manifestatie wordt georganiseerd in het kader van het Europees Jaar van het Industrieel Erfgoed en maakt het verborgen verleden van de industrie in Den Haag zichtbaar.

Made in The Hague neemt deel aan het Festival Designkwartier in het Zeeheldenkwartier.

Dit Festival is van vrijdag 29 mei t/m 31 mei van 11.00 tot 18.00 uur. Er doen zo'n 50 ontwerpers mee die hun werk presenteren op circa 40 locaties in de wijk. Made in The Hague neemt plaats in een pop-up store in de winkel van Holthuijzen (visuele communicatie en belettering) aan de Piet Heinstraat 15.

In dit pand van de voormalige brandkastenfabrikant Van Brakel zal historisch Haags design worden tentoongesteld. Een aantal kenmerkende Haagse producten zoals de Ruton Robot, de VEHA-plaatradiator, de automatische suikerpot, modeltekeningen van gietijzer, maar ook de eigentijdse agenda van drukkerij ANDO zullen in hun context worden getoond. De agenda van 2015 werd ontworpen door Eindeloos, tevens de vormgevers van het Stichting Haags Industrieel Erfgoed-jubileumboek. Eindeloos zal aanwezig zijn voor een toelichting. Er is een programmaboekje te koop over het gehele festival met plattegrond voor € 3,00.

Made in The Hague is een samenwerkingsproject van het Haags Historisch Museum, het Haags Gemeentearchief, Monumentenzorg en Welstand en de afdeling Archeologie van de gemeente Den Haag, en de Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE). Volg het volledige programma op www.madeinthehague.eu

Weetjes voor de lezer:

Wist u dat:

De automatische suikerpot een Haagse vinding is van de firma Van der Broek. Ontworpen en geproduceerd in de Elandstraat! (zie bijgesloten afbeelding)