Middelbare scholier Doris Vervuurt speelt hoofdrol in muziektheatervoorstelling Fokken!

26-05-2015

Middelbare scholier Doris Vervuurt speelt hoofdrol in muziektheatervoorstelling Fokken!

UTRECHT – De repetities zijn in volle gang, de monumentale boerderij barst bijna uit zijn voegen. Zaterdag 30 mei is de première van de muziektheatervoorstelling Fokken! De hoofdrol is dit jaar weggelegd voor Doris Vervuurt, scholier van het Amadeus Lyceum. Zij speelt van 29 mei t/m 7 juni Pipa, het hennetje met de gouden eieren. Samen met haar band Reload volgt zij een bandcoachingtraject onder leiding van gitarist en componist Andreas Suntrop. Reload is in Fokken! te zien als rockband Haantje de Voorste.

‘Doris ontpot zich tot een ware actrice, het is heel bijzonder om te zien hoe zij en alle andere bandleden zich zo goed hebben ontwikkeld afgelopen repetitieperiode. Het bandcoachingtraject werpt zijn vruchten af. Onder begeleiding van Andreas Suntrop heeft Doris met haar band alle muziek voor de voorstelling gemaakt,‘ aldus Daphne de Bruin, artistiek leider van de Vrijstaat. De Bruin neemt samen met Gabby Bakker de rol van kippenzussen Henna en Kipper op zich. ‘De boerderij verandert langzaam in een echte legbatterij. Met de dansende kippetjes van OBS de Klimroos en de muzikanten van het Amadeus Lyceum belooft het echt een spektakel te worden!’

De regie van Fokken! is in handen van Paul Feld. Na Ratman (2014), Zwanenzang (2013), Zwijnenstal (2012), Konijnenstad (2011) en de Wildheid van de Koe (2010) zette hij deze keer zijn tanden in de kip. Hij regisseerde ruim 50 toneelvoorstellingen– vaak met live muziek en een actueel, documentair gegeven als uitgangspunt.

De voorstelling

In Fokken! runnen de twee kippenzussen Henna en Kipper een broedplaats voor jonge hennen en haantjes. De meeste eieren produceren of het meeste vlees; de concurrentie is moordend. In het ijzeren regime van de potige dames is geen ruimte voor gescharrel. Er moet gepresteerd worden op topniveau en wie niet mee kan komen eindigt in de gehaktmolen. De komst van het jonge henentje Pipa brengt het systeem aan het wankelen. Zijn haar gouden eieren nou juist een bijzonderheid of een afwijking? Fokken! word gemaakt in samenwerking met leerlingen van het Amadeus Lyceum en OBS de Klimroos.

Speeldata:

29 mei 19.30 uur (try out)

30 mei 19.30 uur (première)

31 mei 14.00 uur

05 juni 19.30 uur

06 juni 19.30 uur

07 juni 19.30 uur

Voor meer informatie: zie www.devrijstaat.nl.