Raad van Commissarissen over aftreding Jan-Willem Broekhuysen

Na 15 maanden verbonden te zijn geweest aan Ecorys heeft drs. J.W. (Jan-Willem) Broekhuysen vanwege persoonlijke redenen besloten zijn functie als voorzitter van de Directie per 1 juni a.s. neer te leggen.

De Raad van Commissarissen is de heer Broekhuysen zeer erkentelijk voor de wijze waarop hij zich gedurende deze helaas korte periode met grote toewijding heeft ingezet voor Ecorys. Dankzij zijn visie, betrokkenheid en kwaliteiten als bestuurder is in de afgelopen periode veel tot stand gebracht. Zo is hij begonnen met de invulling van de One Company filosofie, waarbij de succesvolle invoering van een Executive Committee waar bedrijfsbrede onderwerpen en beleid worden besproken, een belangrijk element is.

De Raad van Commissarissen heeft besloten op zoek te gaan naar interne en externe kandidaten en hoopt in het najaar te komen met de aankondiging van een nieuwe voorzitter van de Directie. In de tussenliggende periode zal de heer mr. drs. P (Peter) van der Meij, momenteel Chief Operating Officer van Ecorys de functie van voorzitter van de Directie waarnemen.

De heer mr. P (Pieter) Taselaar treedt dit jaar volgens rooster terug als lid van de Directie en keert terug in de positie van General Counsel. In een voor Ecorys uitdagende periode heeft hij gestaan voor bestuurlijke continuiteit. Daarvoor is de Raad van Commissarissen hem zeer erkentelijk.

Rotterdam, 28 mei 2015

Raad van Commissarissen Ecorys