Ondertekening Green Deal Laadinfrastructuur in juni verwacht

Gepubliceerd op: 29 mei 2015 | Gewijzigd op: 29 mei 2015

Naar verwachting wordt de Green Deal 'Openbaar Toegankelijke Elektrische Laadinfrastructuur' ondertekend in de eerste helft van juni, aansluitend na de ingebruikname van de eerste laadpaal in Utrecht waarmee het mogelijk is om energie terug te leveren aan het net.

Op 8 mei jl. heeft de VNG een ledenbrief verzonden aan alle gemeenten betreffende de Green Deal 'Openbaar Toegankelijke Elektrische Laadinfrastructuur'. Hierin staat ten onrechte vermeld dat deze Green Deal al ondertekend is door de diverse partijen.

Green Deal Laadinfrastructuur

Een adequate laadinfrastructuur is een noodzakelijke voorwaarde voor een succesvolle doorontwikkeling van de elektrische auto en voor het benutten van exportkansen voor Nederland. Markt- en overheidspartijen slaan de handen in een voor de uitrol van publiek toegankelijke laadinfrastructuur om de groei van het elektrisch wagenpark te faciliteren en op korte termijn een kostenverlaging van de laadpalen te bewerkstelligen. Daarom wordt er op dit moment de laatste hand gelegd aan het tot stand laten komen van de Green Deal Laadinfrastructuur.

Rijksbijdrage Laadinfrastructuur

Als onderdeel van de Green Deal stelt de Rijksoverheid een bijdrage beschikbaar aan decentrale overheden voor het realiseren van laadinfrastructuur. Deze rijksbijdrage is een faciliteit die wordt opengesteld nadat de Europese Commissie goedkeuring heeft gegeven. Voorafgaand aan deze goedkeuring kunnen decentrale overheden een vooraanmelding doen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie

Meer informatie over de Green Deal Laadinfrastructuur en over de mogelijkheden voor een vooraanmelding vindt u vanaf begin juni op onze website www.rvo.nl/elektrischrijden. Voor meer algemene informatie over de Green Deals kunt u terecht op www.ondernemendgroen.nl.