Collecteweek van het Cultuurfonds in Flevoland

Publicatiedatum: 29 mei 2015

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland collecteert van 1 tot en met 6 juni in elke gemeente binnen Flevoland. Onder de naam `Anjeractie' collecteert het Cultuurfonds jaarlijks voor cultuur en natuur in uw regio. Om het belang hiervan te onderstrepen organiseert het Cultuurfonds Flevoland de anjeractie in Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. Het is dit jaar de 70e keer dat het Cultuurfonds de Anjeractie organiseert.

Een derde van de opbrengst van de Anjeractie is voor de clubkas van de collecterende vereniging. Het overige geld is bestemd voor projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap binnen de regio waar het geld is opgehaald, en dus wordt besteed aan de cultuur binnen Flevoland!

Over de Anjeractie

Het Prins Bernhard Cultuurfonds zamelt sinds 1946 jaarlijks actief geld in met de Anjeractie. Tijdens deze week gaan zo'n 25.000 collectanten op pad om geld op te halen voor hun vereniging en voor het Cultuurfonds. Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds in uw regio bijvoorbeeld de aanschaf van kostuums en decors voor plaatselijke theatergezelschappen, muziekinstrumenten, (jubileum)concerten of educatieprojecten. Meer informatie over de Anjeractie vindt u op www.cultuurfonds.nl/anjeractie

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.