Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

EMBARGO TOT VRIJDAG 29 mei 2015, 17.30 UUR

Persbericht: Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

EMBARGO TOT VRIJDAG 29 mei 2015, 17.30 UUR

Tijdens een Bijzondere Gelegenheid op vrijdag 29 mei 2015 om 17.00 uur ontvangen mevrouw G. Buis-Joosten en de heer T.J. Sijtsma uit Leeuwarden een Koninklijke Onderscheiding in de Koperen Tuin. De Decorandussen worden allebei benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Gerda Buis-Joosten is geboren op 10 januari 1943 te Leeuwarden

Mevrouw Buis-Joosten is 44 jaar lang penningmeester geweest van de Kring Friesland van de Koninklijke Nederlandse Zwembond. In de beginperiode heeft zij er mede voor gezorgd dat de Kring financieel gezond is geworden en gebleven door een doordacht, duidelijk en consequent financieel beleid. Voor haar bestuursperiode was zij eerst bij Leeuwarder Zwemvereniging Overdekte en later bij Orca zwemster, trainster en jurylid wedstrijdzwemmen. Op 23 februari 2013 werd als waardering voor haar grote staat van dienst het Bondsereteken van de KNZB uitgereikt en werd zij ere-official. Daarnaast was mevrouw Buis-Joosten als vrijwilligster actief voor het Vrijwilligerssteunpunt en op dit moment nog actief als penningmeester van de projectgroep Huizum-West.

De heer Thijs Sijtsma is geboren op 16 mei 1940 te Leeuwarden

De heer Sijtsma heeft een zeer lange staat van dienst wat betreft vrijwilligerswerk binnen de zwemsport . Vanaf 1970 organiseerde hij alle grote provinciale wedstrijden in Friesland. Hij hield de Friese records bij en doet dat nu nog steeds zeer stipt. Hij was redacteur van het informatiebulletin van de Kring Friesland en plaatst en onderhoudt tegenwoordig het nieuws van zwemmend Friesland op de website van Kring Friesland. Op de Algemene Vergadering van de KNZB werd de heer Sijtsma uit een groot aantal landelijke kandidaten benoemd tot vrijwilliger van het jaar en ontving hij de vrijwilligersprijs 2012. In 2013 ontving de heer Sijtsma voor zijn vele verdiensten voor de zwembond het Bondsereteken.

Noot voor de redactie,