Na 10.000 vragen volgende stap voor Nationale Wetenschapsagenda

DISCUSSIEER MEE TIJDENS DRIE CONFERENTIES OP 16, 17 EN 18 JUNI

Wetenschappelijk jury's hebben meer dan 10.000 vragen uit de samenleving verzameld en beoordeeld die zijn ingediend voor de Nationale Wetenschapsagenda. In de Fokker Terminal in Den Haag vinden op 16, 17 en 18 juni drie conferenties plaats waar deelnemers gezamenlijk bepalen welke van deze vragen en thema's relevant zijn voor de wetenschap zelf (Science for Science), voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken (Science for Society) en voor het benutten van economische kansen (Science for Competitiveness). Met deze conferenties zetten de partners van de kenniscoalitie een volgende belangrijke stap in de richting van de Nationale Wetenschapsagenda.

Wilt u een van deze conferenties bijwonen? Maak uw interesse dan zo spoedig mogelijk hier kenbaar.

16 juni: Science for Science

Tijdens de Science for Science-conferentie ligt de focus op de wetenschappelijke relevantie van ingediende vragen aan de wetenschap. Gaat het om uitdagende of opkomende onderzoeksvelden? Kunnen de vragen leiden tot grensverleggende wetenschap? Zijn doorbraken te verwachten?

Vertrekpunt: de meer dan 10.000 vragen aan de wetenschap die in april zijn ingezameld en in mei door wetenschappelijke jury's zijn gebundeld en beoordeeld. Aanwezig zullen zijn onder andere: wetenschappers, vragenstellers, studenten, geinteresseerden, partners van de kenniscoalitie, en mensen uit politiek, (semi) overheid, bedrijfsleven en maatschappelijk middenveld. De conferenties worden georganiseerd door KNAW, MKB-Nederland, NFU, NWO, Rathenau Instituut, Vereniging Hogescholen, VNO-NCW, VSNU, en de instituten voor toegepast onderzoek (TNO/TO2).

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; deelname is definitief zodra u de bevestiging van deelname heeft ontvangen. Meer informatie over de conferenties vindt u op site van de Wetenschapsagenda.

Tweets

Wat komt er in de nationale #wetenschapsagenda? Discussieer mee tijdens Science for Science conferentie 16 juni: http://bit.ly/1AC5kik