Eerste coachingsboek bij vruchtbaarheidsbehandelingen gelanceerd

29 mei 2015, 14:17 uur.

Fertiliteitsarts Tessa Cox ontvangt eerste exemplaar

Vandaag ontving fertiliteitsarts Tessa Cox in Villa Jongerius in Utrecht het eerste exemplaar van het coachingsboek Verborgen verlangen uit handen van schrijfster Marijke Linssen. Het boek is bedoeld voor koppels die bezig zijn met vruchtbaarheidsbehandelingen of die nog voor de keuze staan of ze hier ueberhaupt aan willen beginnen. In het boek wordt aandacht geschonken aan de vaak zware sociaal emotionele kant van een vruchtbaarheidstraject. Tessa Cox verleende zelf medewerking aan het boek door het manuscript te voorzien van suggesties en commentaar.

Cox is als fertiliteitsarts verbonden aan het St. Antonius Vruchtbaarheidscentrum. Zij heeft dagelijks te maken met de mentale belasting die ongewenste kinderloosheid met zich meebrengt. Schrijfster en tevens coach Marijke Linssen leerde Cox in 2012 kennen, toen Linssen voor een documentaire over ongewilde kinderloosheid opnames maakte bij het Vruchtbaarheidscentrum.

Linssen wilde het eerste exemplaar heel graag overhandigen aan Cox. Linssen: "De manier waarop Tessa met haar patienten omgaat is een voorbeeld voor alle fertiliteitsartsen! De betrokkenheid die zij toont, haar professionaliteit, de voelsprieten die zij heeft wanneer de behandelingen een te zware emotionele belasting voor de patient wordt, is ongekend. Tessa deelt mijn missie om naast fysieke begeleiding deze groep patienten ook goede mentale begeleiding aan te bieden. Dit alles om de kwaliteit van patientenzorg voor deze groep patienten te verhogen. Vandaar dat onze samenwerking al tot veel mooie dingen heeft geleid. En dat is ook de reden dat ik haar het eerste boek wilde overhandigen, ten eerste als dank voor al haar hulp, ten tweede om zo samen onze missie voor te zetten!"

Uniek boek

Volgens Cox kan het boek stellen helpen tijdens hun vruchtbaarheidstraject: "Dagelijks krijg ik als arts te maken met de emotionele aspecten die horen bij het uitblijven van een zo gewenste zwangerschap. Veel patienten kampen met vergelijkbare emoties zoals teleurstelling, onzekerheid, jaloezie ten opzichte van andere zwangere vrouwen en het gevoel alleen te staan in je verdriet. Het is ook vaak moeilijk om zoiets persoonlijks te delen met een buitenwereld die niet goed weet wat er in je om gaat. Gelukkig is er nu dit unieke boek waarin er uitgebreid aandacht is voor deze achtbaan aan emoties. Er staan ervaringen van lotgenoten in, waardoor je eigen gevoelens beter herkenbaar zullen zijn. Het boek geeft ook waardevolle tips over hoe een behandeltraject beter vol te houden is. Het aparte werkboek met oefeningen, helpt je bij het jezelf weerbaar maken voor deze roerige tijd. Ik raad dit boek iedereen aan die aangewezen is op het ziekenhuis om zijn of haar kinderwens in vervulling te laten gaan. Maar het is ook zeker een boek om aan familie en vrienden te laten lezen, zodat zij ook beter snappen wat er in je omgaat."

Over de schrijfster

Drs. Marijke Linssen heeft een coachingspraktijk in Utrecht. Haar specialisatie is het begeleiden van koppels die in het medisch circuit zitten om zwanger te worden. Hiervoor heeft ze een uniek coachingstraject ontwikkeld, dat bestaat uit gesprekken, oefeningen en het geven van handvatten om dit toch emotionele traject zo goed en ontspannen mogelijk te doorlopen. Met het coachingsboek Verborgen Verlangen hoopt Marijke Linssen nu nog meer koppels te kunnen bereiken. Haar missie is goede psychosociale begeleiding verzorgen voor koppels die met een onvervulde kinderwens te maken hebben.

Coachingsboek verborgen verlangen

`Verborgen verlangen' is het eerste boek in Nederland op het gebied van coaching tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen. Het kost EUR29,95 en is te bestellen via de website www.delevenscomponist.nl