Sterk deelnemers veld bij eredivisie beach volleyball in Arnhem

Na het succes van vorig jaar keren Nederlands beste heren beach volleyballers op 30 & 31 mei terug naar het Velperplein in Arnhem. Het deelnemersveld belooft veel spektakel. In totaal strijden er komend weekend tien herenkoppels om de titel, dat tevens onderdeel uitmaakt van de strijd om het laatste WK-beachvolleybal ticket.

Deelnemende teams

Steven van de Velde was vorig jaar nog de winnaar van het evenement in Arnhem. Toen speelde Van de Velde met gelegenheidspartner Jasper Bouter, maar dit jaar komt hij in actie met zijn nieuwe, vaste partner Michiel van Dorsten. Van Dorsten vormde vorig jaar nog een team met Daan Spijkers, maar die maakt sinds 1 oktober 2014 geen onderdeel meer uit van Beachvolleybal Team Nederland. Hij heeft voor dit beach volleyball seizoen in Tim Oude Elferink een nieuwe partner gevonden en dit team geldt als één van de favorieten voor de overwinning in Arnhem. Zij krijgen echter te maken met het sterke, jonge team Dirk Boehlé en Jannes van der Ham. Zij behaalde afgelopen weekend in St. Anthonis hun eerste gezamenlijke Eredivisie overwinning en hopen die vorm vast te houden in Arnhem.

Wildcard WK Beachvolleybal

Van 27 juni tot en met 5 juli vindt in Nederland het WK Beachvolleybal voor dames en heren plaats. In vier steden – Den Haag, Apeldoorn, Amsterdam en Rotterdam zal er worden gestreden voor de titel. Voor dat toernooi is er zowel bij de heren, als bij de dames nog een wildcard te winnen via de Eredivisie Beach Volleyball. Arnhem vormt het eerste toernooi voor de heren waar punten zijn te verdienen voor de strijd om het laatste WK-ticket.

Programma

Op zaterdag 30 mei starten de wedstrijden om 9.00 uur en tot omstreeks 20.00 uur vinden er wedstrijden plaats. Een dag later start het programma om 12.30 uur, met vanaf 16.30 uur de finale. Alle wedstrijden zijn gratis te bezoeken. Meer informatie over het programma, de deelnemende teams en het wedstrijdschema is te vinden op www.eredivisiebeachvolleybal.nl/arnhem

Spelersveld Arnhem

Tim Oude Elferink / Daan Spijkers

Michiel van Dorsten / Steven van de Velde

Marco Daalmeijer / Kees Spil

Dirk Boehlé / Jannes van der Ham

Wouter van Gilst / Bas Verpoorten

Jasper Bouter / Tom van Steenis

Eric-Jan Rothfusz / Jeroen van Zwieten

Dustin Bontrop / Chris van Mullem

Ed Bontrop / Sander Uittenbosch

Wim van der Ham / Daniel Hoonhout

Noot voor de redactie,