Banken, bonussen en maatschappelijke onrust

De aankondiging van salarisverhogingen voor de top van ABN Amro leidde begin april tot veel maatschappelijke onrust. Ook bij andere banken is er regelmatig ophef over de hoogte van salarissen en bonussen. Vanuit de samenleving wordt de roep om strenger toezicht op de banken en het

beloningsbeleid steeds luider.

Moet de overheid actie ondernemen tegen de bonuscultuur bij banken? Mag een bank die gered is door de staat bonussen uitkeren? En kan de overheid aanvullende eisen stellen aan genationaliseerde banken? Welke rol speelt de media bij de beeldvorming over banken?

Een debat met o.a. Ewald Engelen (Hoogleraar Financiele Geografie), Wouter Koolmees (Tweede kamerlid D66) en Aukje de Vries (Tweede Kamerlid VVD) onder leiding van journalist en presentator Max van Weezel.

Praktische informatie

Datum:Woensdag 3 juni om 17.15 uur

Locatie: Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag

Aanmelding

Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via info@democratieindebat.com.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Wilt u na afloop eten in Nieuwspoort? Reserveren kan via het aanmeldformulier.

Achtergrondinformatie

Het debat in Nieuwspoort is een samenwerking van het Montesquieu Instituut, perscentrum Nieuwspoort, ProDemos en het Filmhuis Den Haag.